News

Cinci morți și trei răniți după o coliziune între un microbuz și un TIR, în Teleorman. Plan Roșu activat. Update

Grav accident produs în Teleorman. Cinci morți și trei răniți după coliziunea dintre un microbuz și un TIR. A fost activat Planul Roșu.
05.07.2021 | 08:11
Cinci morti si trei raniti dupa o coliziune intre un microbuz si un TIR in Teleorman Plan Rosu activat Update
ADVERTISEMENT
05-07-2021
05:11

Bilanțul victimelor accidentului din Teleorman crește: cinci morți și trei răniți

Numărul persoanelor care au murit în urma accidentului produs în noaptea de duminică spre luni în județul Teleorman a ajuns la cinci, a anunțat IPJ Teleorman. Alți trei oameni sunt răniți.

”În urma impactului, cinci persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte trei au suferit vătămări. Toate se aflau la momentul accidentului în autoutilitară”, spun poliţiştii.

IPJ Teleorman a transmis că poliţiştii Serviciului Rutier Teleorman au fost sesizaţi prin apel la numărul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că pe DN 6, în afara localităţii Drăgăneşti-Vlaşca, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu victime omeneşti.

Impactul s-a produs între o autoutilitară care tracta o platformă, autoutilitară în care se aflau opt persoane, şi un TIR.

Un accident deosebit de grav a avut loc în noaptea de duminică spre luni în Teleorman. Trei oameni au murit și mai mulți au fost răniți după impactul dintre un microbuz și un TIR.

Trei morți și mai mulți răniți după o coliziune între un microbuz și un TIR, în Teleorman. Plan Roșu activat

Din primele informații, tragedia s-a produs în localitatea Drăgănești Vlașca din județul Teleorman. În accident au fost implicate un microbuz cu opt persoane și un TIR încărcat cu produse electrocasnice.

ADVERTISEMENT

Cei de la ISU Teleorman informează că accidentul s-a produs în jurul orei 02.00 și a fost anunțat prin apel la 112. Dată fiind gravitatea evenimentului, a fost activat Planul Roșu de intervenție.

La fața locului s-au deplasat șase echipaje de pompieri, cu o autospecială de descarcerare grea, o mașină de stingere cu apă și spumă, trei ambulanțe SMURD și o autospecială de transport personal și victime multiple (ATPVM), din cadrul SAJ Teleorman cinci echipaje medicale și mai multe echipaje de poliție.

ADVERTISEMENT

”Azi-noapte, la ora 01.52, pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, salvatorii teleormăneni au fost alertaţi de producerea unui grav accident rutier pe raza localităţii Drăgăneşti Vlaşca, între un microbuz în care se aflau opt persoane şi un autotren ce transporta produse electrocasnice.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, începând cu ora 02.10”, transmite ISU Teleorman.

ADVERTISEMENT

Trei persoane au murit pe loc. Răniții, transportați la spital

Ajunse la locul tragediei, echipele de intervenţie au constatat faptul că, dintre cei opt pasageri ai microbuzului, trei prezentau leziuni incompatibile cu viaţa, doi se aflau în stare gravă iar alţi trei erau încarceraţi, cu multiple traumatisme.

Victimele au fost eliberate rapid cu ajutorul mijloacelor de descarcerare din caroseria deformată şi predate echipajelor medicale.

ADVERTISEMENT

Patru dintre cele opt victime au fost transportate la spital, în stare gravă, cu multiple traumatisme, iar una a fost asistată medical la faţa locului.

În jurul orei 3.00, Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat. Cei de la pompieri au continuat misiunea prin asigurarea măsurilor P.S.I. și îndepărtarea resturilor de caroserie de pe carosabil, astfel încât traficul să se desfășoare în condiții de siguranță.

Evenimentul din Teleorman a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări.

ADVERTISEMENT
Tags: