News

Trei morți și zeci de răniți după ce două trenuri s-au ciocnit în Cehia. Zeci de echipaje medicale au intervenit

07.07.2020 | 19:38
Trei morti si zeci de raniti dupa ce doua trenuri sau ciocnit in Cehia Zeci de echipaje medicale au intervenit
ADVERTISEMENT

Zeci de oameni au fost răniți și trei persoane au murit după ce două trenuri s-au ciocnit în Cehia.

Coliziunea dintre trenuri s-a produs în nord-vestul Cehiei, în apropierea localității Pernink, în apropiere de frontiera cu Germania.

ADVERTISEMENT

Un tren care circula pe ruta Karlovy Vary (Cehia ) – Johanngeorgenstadt (Germania) a intrat în coliziune cu altă garnitură de tren, care se deplasa în sens opus.

Două trenuri s-au lovit frontal în Cehia, zeci de persoane au fost rănite grav

Potrivit Mediafax, trenurile s-au ciocnit la ora 16.10, ora României. „Două trenuri s-au lovit frontal, la ora 15:10. Traficul feroviar este oprit”, a declarat Martin Kasal, purtătorul de cuvânt al Pompierilor.

ADVERTISEMENT

Zeci de echipaje medicale au intervenit la locul accidentului, numărul răniților fiind de ordinul zecilor, în timp ce trei persoane au murit.

Autoritățile din Cehia încearcă să afle care e cauza producerii accidentului. Situația e îngreunată pentru salvatori din cauza faptului că accidentul s-a produs pe un deal retras, unde accesul se face foarte greu.

ADVERTISEMENT

Ministrul Transporturilor Karel Havlicek și directorul general al Administrației Căilor Ferate, Jiri Svoboda, s-au deplasat de urgență la fața locului. Oficialii guvernamentali au declarat că nu cunosc momentan detalii referitoare la cauza producerii accidentului.

Răniții au fost transportați, conform autorităților, la gara din Pernink, de unde vor fi transportați la spital.

ADVERTISEMENT

Directorul general al căilor ferate din Cehia, Václav Nebesky, și-a exprimat sincere condoleanțe victimelor accidentului. „Consecințele unei astfel de traume sunt copleșitoare. În ceea ce privește despăgubirile, suntem pregătiți pentru asta”, a declarat oficialul pentru Televiziunea Cehă.

Cel puțin 7 oameni sunt prinși în tren și nu pot fi scoși din cauza reliefului. „Sunt implicate șapte echipaje de salvare din regiunea Karlovy Vary, trei din Ustí nad Labem și salvatori din Germania. Am solicitat ajutor și un serviciu de salvare aeriană, iar elicopterele zboară pe sit din regiunea Usti nad Labem, din Pilsen și din Chemnitz (Saská Kamenice)”, a explicat reprezntantul pompierilor.

Purtătorul de cuvânt al spitalului din Karlovy Vary este pregătit pentru a prelua zecile de răniți. „Spitalul nostru așteaptă internarea primilor pacienți, am pregătit atât o echipă de reanimare a traumatismelor, cât și a anesteziei. Situația este relativ complicată, parțial din cauza terenului accidentat, depinde de decizia salvatorilor, unde vor fi trimiși pacienții. Spitalul din Germania este mai aproape de naveta“, a explicat bărbatul.

Știre în curs de actualizare.

ADVERTISEMENT