Fotbal intern

Trei culise despre banca tehnică a campioanei CFR Cluj. Cu cine s-a certat Dan Petrescu

03.03.2019 | 00:01
Trei culise despre banca tehnica a campioanei CFR Cluj Cu cine sa certat Dan Petrescu

Dan Petrescu se îndepărtează cu fiecare zi de CFR Cluj. Ceea ce trebuia să se întâmple în săptămâna care a trecut, numirea „Bursucului” pe banca de pe care a plecat astă-vară, nu mai pare acum atât de sigur. Informațiile FANATIK din anturajul șefilor de la Cluj și cel al lui Dan Petrescu vorbesc despre trei motive pentru care antrenorul ezită să revină pentru a conduce echipa din Gruia spre un nou titlu.

Dan Petrescu are de dat chinezilor 400.000 de euro pentru a reveni la CFR Cluj

La puțin timp după ce Toni Conceicao a fost dat afară de la CFR Cluj, în urma rezultatelor slabe din 2019 și a unui vestiar tensionat, Dan Petrescu a avut o discuție cu cei de la Guizhou Hengfeng pentru rezilierea contractului. „Bursucul” tocmai își recuperase și restanțele financiare și a forțat despărțirea, cerând anumite transferuri, conștient fiind că va fi refuzat.

Lucrurile păreau clare, Petrescu l-a trimis și pe Kevin Boli la Cluj, mai ales că chinezii îl anunțaseră pe fundaș că trebuie să plece împrumut, dar lucrurile s-au complicat pentru Dan în ultimele zile. Șefii de la Guizhou s-au sucit. „Dacă tot ne-ai retrogradat, ia dă-ne înapoi prima de instalare!”, i-ar fi transmis aceștia. Iar suma nu a fost mică: 800.000 de euro! S-a trecut iar la negocieri, ajungându-se la un numitor comun: Petrescu și Guizhou reziliază dacă antrenorul dă înapoi 400.000 de euro!

Trei motive pentru care Dan Petrescu ezită să vină antrenor la CFR Cluj
Dan Petrescu știa că va pleca la Guizhou cu mult timp înainte de a sărbători titlul vara trecută cu CFR Cluj

Neluțu Varga și Dan Petrescu s-au certat din cauza banilor!

Aceasta este situația în acest moment, iar despărțirea „Bursucului” de echipa cu care a retrogradat a devenit, brusc, foarte dificilă. Pentru că Dan nu obișnuiește vreodată să dea bani înapoi, el încearcă să găsească soluții ca să achite alții. Este, probabil, conform informațiilor FANATIK, și motivul diferendului dintre Dan Petrescu și Neluțu Varga, patronul celor de la CFR Cluj.

Tehnicianul ar fi încercat să-l determine pe Neluțu Varga să-i plătească banii pentru despărțirea de chinezi, cei 400.000 de euro, dar acesta nici nu a vrut să audă. Mesajul a fost clar și pentru Petrescu, așa cum fusese în urmă cu ceva timp și pentru ceilalți din club: Neluțu Varga nu mai vrea să investească în 2019, după ce a ratat grupele cupelor europene toamna trecută!

  • 10.000 de euro pe lună este suma pe care Neluțu Varga i-a oferit-o acum lui Dan Petrescu, dar bonusurile pentru titlu și intrarea în grupele europene erau de sute de mii de euro

Motivul personal pentru care Dan Petrescu nu mai vrea la CFR: îi e teamă că ratează titlul!

Extrem de interesante sunt și informațiile obținute de FANATIK de la apropiații tehnicianului care vara trecută sărbătorea al patrulea titlu din istoria feroviarilor și al doilea din CV-ul său. Dan Petrescu nu ar mai vrea să vină în acest moment la CFR de teamă că ar putea rata titlul!

Trei motive pentru care Dan Petrescu ezită să vină antrenor la CFR Cluj
Șansele ca Dan Petrescu să continue să dea indicații cu translator chinez și în 2019 au crescut în ultimele zile

Este un amănunt foarte important pentru „Bursuc”, deoarece acesta acceptase să se reîntoarcă la CFR convins că va lua un nou titlu și-și va reface imaginea stricată de retrogradarea cu Guizhou. Adunând mai multe informații de la cei din țară, urmărind și rivalele la campionat – FCSB și Craiova – lui Petrescu nu i s-a mai părut un lucru chiar așa simplu să triumfe iar cu CFR. Iar acest motiv, lăsând deoparte chestiunile legate de bani care până la urmă poate și-ar găsi rezolvare, îl țin pe Petrescu, momentan, la Guizhou. Iar pe Alin Minteuan antrenor principal la CFR Cluj. Urmează o săptămână agitată (sau nu?) pentru banca tehnică a CFR-ului, săptămâna dinaintea debutului în play-off.

  • 800.000 de euro anual a fost contractul lui Dan Petrescu la CFR Cluj în sezonul 2017/2018, când a luat titlul
  • 120.000 de euro pe an a fost contractul lui Toni Conceicao, cel care l-a înlocuit pe Edi Iordănescu în august 2018 și a fost dat afară de pe primul loc în februarie 2019