Sport

Trei motive pentru care Lionel Messi nu va pleca de la Barcelona. Miza electorală din spatele zvonului apărut în Spania

04.07.2020 | 13:29
Trei motive pentru care Lionel Messi nu va pleca de la Barcelona Miza electorala din spatele zvonului aparut in Spania
Trei motive pentru care Lionel Messi nu va pleca de la Barcelona. Miza electorală din spatele zvonului apărut în Spania (sursă foto: hepta.ro)
ADVERTISEMENT

Joi noapte, Cadena Ser a aruncat bomba pe piaţa media şi a anunţat că Lionel Messi vrea să plece de la Barcelona în 2021. Ştirea a făcut înconjurul lumii, iar fanii catalanilor au rămas consternaţi la aflarea veştii. FANATIK îţi prezintă trei motive pentru care argentinianul nu va pleca de pe Camp Nou, dar şi posibilul plan care stă în spatele acestei veşti.

Ultimii ani au adus mereu zvonul plecării lui Lionel Messi de la Barcelona, însă startul sezonului îl găsea din nou în tricoul blaugrana. Au existat zeci de speculaţii pentru motivele unui “divorţ”: bani, relaţia cu oficialii clubului sau o nouă provocare.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi i-a liniştit mereu pe fani, transmiţându-le prin intermediul interviurilor că nu are de gând să plece de la Barcelona. Aşa a făcut şi în februarie 2020, când atacantul de 33 de ani a stat de vorbă cu jurnaliştii de la Mundo Deportivo şi a anunţat că nu vrea să se transfere în altă parte. Cu toate acestea, Leo a lăsat să se înţeleagă că totul nu ţine doar de el. “Dacă clubul şi-ar dori să plec, nu ar fi o problemă”, spunea Messi în februarie.

Trei motive pentru care Lionel Messi nu va pleca de la Barcelona în 2021

Lionel Messi a ajuns la 33 de ani şi continuă să fie factorul cheie la Barcelona. Are deja 27 de goluri în 37 de meciuri şi multe partide în faţă până la finalul sezonului. Vârsta e deja un impediment, iar posibila plecare a argentinianului de pe Camp Nou este preconizată, conform Cadena Ser, în 2021, când va avea 34 de ani.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă este o maşinărie de goluri, Lionel Messi se apropie de finalul carierei. Puţine sunt echipele care ar accepta să plătească un salariu astronomic pentru un fotbalist de 34 de ani, mai ales după criza provocată de pandemia de coronavirus. Cu tot cu bonusuri, Leo câştigă în prezent 98.000.000 de euro pe an la Barcelona.

Anul viitor se vor împlini 20 de ani de când Lionel Messi a intrat pe poarta La Masia, centrul de copii şi juniori al Barcelonei. În repetate rânduri, argentinianul a declarat că se simte foarte bine în Catalonia, care i-a devenit a doua casă. “Niciodată nu am simţit nevoia să plec de la Barcelona. Îmi place foarte mult oraşul şi clubul”, spunea Lionel Messi într-un interviu pentru World Soccer.

ADVERTISEMENT

Banii şi iubirea faţă de club şi oraş sunt primele două motive. Al treilea e unul care ar produce un război la Barcelona. Fanii îl idolatrizează pe Lionel Messi, iar plecarea argentinianului ar echivala cu un val de proteste faţă de conducătorii clubului. În plus, 2021 este anul alegerilor pentru postul de preşedinte al Barcelonei.

L-au implicat pe Lionel Messi în campania electorală?

Josep Maria Bartomeu îşi va încheia mandatul de preşedinte al Barcelonei în 2021 şi a anunţat că nu va participa la alegeri. Până în prezent, Victor Font este singura persoană care şi-a declarat intenţia de a candida, iar una dintre politicile lui este să pregătească echipa pentru momentul retragerii lui Lionel Messi. Omul de afaceri vrea să-l aducă pe Xavi pe banca tehnică, mutare agreată de starul argentinian.

ADVERTISEMENT

Joan Laporta, conducător al Barcelonei între 2003 şi 2010, este un alt nume vehiculat pentru alegerile din 2021. Fostul preşedinte ar vrea să readucă în conducerea clubului nume grele din istoria recentă, printre care Xavi sau Carles Puyol, un plan care este pe placul lui Lionel Messi.

În spatele zvonului apărut joi pot fi două variante. Prima, una dintre cele două tabere vrea să pornească un nou atac la Josep Maria Bartomeu, iar plecarea lui Lionel Messi ar fi catalizatorul perfect. A doua, argentinianul vrea să-i dea o lovitură finală actualului preşedinte şi să nu semneze prelungirea contractului până la alegeri, obiectiv care ar urma să fie ratat de actuala conducere.

Trăgând linie, Lionel Messi nu va pleca de la Barcelona în 2021, mai ales că ar fi putut s-o facă chiar în acest an, cu ajutorul clauzei din actualul contract. Starul catalanilor a rămas pe Camp Nou indiferent de ofertele nebune sau speculaţiile apărute despre probleme cu jucători sau antrenori ai clubului.

  • 630 de goluri a marcat Lionel Messi la Barcelona în 724 de meciuri
  • 34 de trofee a câştigat Lionel Messi cu Barcelona
ADVERTISEMENT