Simona Halep

Trei motive pentru care Simona Halep va avea un sezon 2021 de excepţie! Aspectele la care a impresionat în victoria cu Potapova

01.02.2021 | 13:59
Trei motive pentru care Simona Halep va avea un sezon 2021 de exceptie Aspectele la care a impresionat in victoria cu Potapova
ADVERTISEMENT

Simona Halep a învins-o pe Anastasia Potapova, 6-4, 6-4, în primul meci oficial din 2021 şi s-a calificat în turul 3 la Gippsland Trophy. A fost o prestaţie foarte bună a jucătoarei de pe locul 2 mondial, care arată că este pregătită pentru un sezon de excepţie.

La prima vedere, confruntarea cu Anastasia Potapova se anunţa a fi una facilă. Dacă ţinem cont că jucătoarea din Rusia este doar pe locul 101 în clasamentul WTA. Dar Simona Halep a ştiut că va avea în faţă o jucătoare talentată, cu lovituri foarte puternice.

ADVERTISEMENT

Anastasia Potapova, 19 ani, este fostă campioană la Wimbledon, în turneul dedicat junioarelor. A învins-o pe Dayana Yastremska în finală. Şi a fost şi lider în clasmentul junioarelor. Este considerată printre cele mai importante reprezentante ale noului val.

Clasamentul care putea să păcălească. Potapova nu este jucătoare de locul 101 WTA. Cu siguranță va urca în următoarea perioadă

Potapova a fost foarte aproape de a intra în top 50 WTA, dar o accidentare la gleznă i-a dat bătăi de cap în 2020. Astfel că nu a mai reluat sezonul după pauza provocată de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Contra Simonei, Potapova a demonstrat că este din nou pregătită să concureze la nivel înalt. Dar nu la cel mai înalt, acolo unde se află Simona Halep.

Românca a jucat impresionant şi a arătat că este foarte bine pregătită pentru noul sezon. Sunt de subliniat trei aspecte la care ar fi putut apărea semne de întrebare, dar la care Halep şi-a arătat clasa.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a impresionat cu Potapova. De la “spune-i lui Teo că am obosit”, la formă fizică perfectă, chiar și după carantină.

Simona Halep a fost nevoită să stea două săptămâni în carantină la Adelaide, la fel ca şi restul jucătoarelor care participă la competiţiile din Australia. Astfel că factorul fizic va conta enorm în următoarele trei săptămâni. Jucătoarele care au reuşit să îşi păstreze forma fizică au de câştigat.

Este clar cazul şi pentru Simona Halep. Care a arătat foarte bine din punct de vedere fizic atât la meciul demonstrativ cu Ashleigh Barty, cât și la prima confruntare oficială de la Melbourne, cu Anastasia Potapova.

ADVERTISEMENT

În urmă cu un an, Simona Halep nu a fost mulțumită de pregătirea din presezon. Motiv pentru care l-a și demis pe preparatorul Teo Cercel, alături de care avea o colaborare de lungă durată. “Spune-i lui Teo că am obosit”, striga Simona spre loja sa în timpul primului meci din 2020, cu Ajla Tomljanovic. Trecea atunci de austrliancă, dar ceda clar în turul următor, cu Aryna Sabalenka.

Capitolul la care s-a văzut cel mai mare progres în jocul Simonei Halep. A servit impecabil la primul meci oficial din 2021

Simona Halep și-a pierdut serviciul în chiar primul game al partidei și a dat impresia că va fi un nou meci în care se va chinui la acest capitol. Dar nu a fost deloc așa. De altfel, Simona avea să mai piardă o singură dată un game pe propriul serviciu, pe parcursul setului doi.

Simona Halep a dat cinci ași pe parcursul celor 10 game-uri de serviciu în partida cu Anastasia Potapova. O cifră impresionantă pentru o jucătoare care părea mai degrabă neconvingătoare la acest capitol. Rusoaica a avut un singur as. În plus, Halep a comis doar două duble greșeli.

Dar nu doar ca număr de ași a uimit Halep. Chiar mai important este că românca și-a creat un real avantaj cu serviciul. A trimis constant bine, puternic și plasat, iar adversara ei a avut mari probleme să returneze. Potapova este o jucătoare de forță, care aștepta să speculeze direct cu returul serviciile mai slabe ale Simonei. Doar că acestea nu au venit, iar rusoaica a fost imediat pusă la respect.

Simona Halep și-a păstrat concentrarea și și-a ridicat nivelul în momentele cheie ale partidei cu Potapova

Primul meci oficial din 2021 pentru Simona Halep a dat un semnal foarte important. Românca a ajuns la deplină maturitate sportivă, iar atitudinea ei în teren este una exemplară. În trecut, Halep avea uneori probleme din cauza atitudinii nepotrivite în anumite momente ale jocului, în special când era condusă.

Nu a fost cazul cu Potapova. Rusoaica a dat o replică foarte bună și au fost multe momente care ar fi putut să o frustreze pe Halep. Dar românca și-a păstrat în permanență concentrarea și a urmat cu exactitate planul de joc. Iar rezultatul s-a văzut.

Ba chiar mai mult, Simona Halep a știut să își crească nivelul în cele mai importante momente ale jocului. A răspuns pe măsură în primul set, când Potapova a pus presiune pentru a-și recupera break-ul. Iar în setul doi s-a activat la 4-4. Nu a mai comis nicio eroare și a închis partida cu stil.

ADVERTISEMENT