Fotbal international

Trei motive pentru sezonul dezamăgitor al lui Real Madrid! Cine este principalul vinovat

25.11.2018 | 14:21
Trei motive pentru sezonul dezamagitor al lui Real Madrid Cine este principalul vinovat

Real Madrid are un sezon dezamăgitor după trei ani în care a dominat fotbalul european în Liga Campionilor. Formaţia de pe “Santiago Bernabeu” ocupă locul şase în La Liga şi este la cinci puncte în spatele Barcelonei, marele rival şi liderul, pentru moment, din campionat. În cazul în care Sevilla o va învinge duminică, de la ora 17:15, pe Real Valladolid, andaluzii vor trece pe primul loc, la şase puncte în faţa madrilenilor.

Actualul sezon a fost început cu Julen Lopetegui, însă fostul selecţioner a fost demis la sfârşitul lunii octombrie şi înlocuit cu Santiago Solari. Argentinianul a fost văzut ca o variantă interimară, însă până la urmă, după două săptămâni, a semnat un contract valabil până în vara anului 2021. După un start foarte bun, noul antrenor a bifat prima umilinţă, 0-3 cu Eibar, şi fanii madrileni au început deja să-l conteste.

Trei motive pentru sezonul dezamăgitor al lui Real Marid! Unde s-a greşit

FANATIK.RO îţi prezintă cele trei motive pentru sezonul dezamăgitor al lui Real Madrid. Formaţia de pe “Santiago Bernabeu” a ajuns deja la a cincea înfrângere în campionat, iar dacă lucrurile vor continua în acest mod, madrilenii ar putea să bifeze un minus istoric pentru ultimii 20 de ani. Jocul echipei, indiferent că Lopetegui sau Solari au fost pe bancă, este slab, iar prestaţia din înfrângerea cu Eibar, scor 0-3, dovedeşte clar că situaţia este una dificilă.

Campaniile de transferuri slabe din ultimii ani

Florentino Perez este cunoscut ca fiind un preşedinte care şi-a dorit mereu să aducă la echipă jucători de top. În primul mandat la Real Madrid, între 2000 şi 2006, clubul i-a transferat pe Luis Figo, Zinedine Zidane, Ronaldo, David Beckham sau Robinho. La fel s-a întâmplat şi în al doilea mandat, când i-a adus la echipă pe Cristiano Ronaldo, Kaka, Karim Benzema, Luka Modric sau Toni Kroos. Cu toate acestea, ultimii ani nu au mai fost la fel de bogaţi la capitolul achiziţii.

Fanii de pe “Santiago Bernabeu” aşteaptă de aproape patru ani un “crack”, un transfer de top cum îl numesc spaniolii. Neymar, Eden Hazard, Robert Lewandowski sau Harry Kane au fost numele vehiculate, însă niciunul nu a ajuns să îmbrace tricoul blanco. În vară, madrilenii au cheltuit peste 130 de milioane de euro pe Mariano Diaz, Alvaro Odriozola, Thibaut Courtois sau Vinicius, însă niciunul dintre cei patru nu a reuşit să devină un jucător care să facă diferenţa.

Gareth Bale nu este Cristiano Ronaldo

În vară, după nouă sezoane petrecute la Real Madrid, Cristiano Ronaldo s-a transferat la Juventus. În locul portughezului, oficialii de pe “Santiago Bernabeu” au sperat ca Gareth Bale să-i ia locul şi să fie motorul echipei. Galezul este departe de cifrele lui Ronaldo, reuşind să marcheze doar cinci goluri în cele 16 meciuri jucate în actualul sezon. În comparaţie, Cristiano Ronaldo a înscris, pentru Juventus, de două ori mai multe goluri decât Gareth Bale în 16 partide în care a evoluat în tricoul campioanei Italiei. În plus, desele accidentări ale galezului l-au scos din primul “11” şi i-au afectat prestaţiile de-a lungul timpului.

Real Madrid a încheiat o epocă

Ajax, Bayern Munchen, Barcelona, Liverpool, Manchester United, AC Milan sunt doar câteva exemple de echipe care au dominat pentru o perioadă fotbalul european, dar şi competiţiile interne. Pentru Real Madrid, perioada 2013-2018 a fost una dintre cele mai strălucitoare din istoria clubului, cu 13 trofee câştigate, printre care s-au numărat şi patru Ligi ale Campionilor. Performanţa de excepţie reuşită între 2016 şi 2018, când madrilenii au câştigat de trei ori consecutiv UEFA Champions League, a anunţat de fapt sfârşitul unei epoci. Nu este deloc întâmplător faptul că Zinedine Zidane şi Cristiano Ronaldo, doi dintre artizanii victoriilor din ultimii doi ani, au părăsit echipa la finalul sezonului trecut, unul în care Real Madrid dădea deja semne mari de slăbiciune. Madrilenii au încheiat un ciclu sportiv de excepţie, iar din acest moment va începe o reconstrucţie a echipei.

Rezultatele dezastruoase ale lui Real Madrid în actualul sezon

26.09.2018 – Sevilla – Real Madrid 3-0 (etapa a 6-a din La Liga)

2.10.2018 – ŢSKA Moscova – Real Madrid 1-0 (etapa a 2-a din Liga Campionilor)

6.10.2018 – Alaves – Real Madrid 1-0 (etapa a 8-a din La Liga)

20.10.2018 – Real Madrid – Levante 1-2 (etapa a 9-a din La Liga)

28.10.2018 – Barcelona – Real Madrid 5-1 (etapa a 10-a din La Liga)

24.11.2018 – Eibar – Real Madrid 3-0 (etapa a 13-a din La Liga)

Trei motive pentru sezonul dezamăgitor al lui Real Madrid. Cine este principalul vinovat
Trei motive pentru sezonul dezamăgitor al lui Real Madrid. Cine este principalul vinovat
Tags: