News

Trei oameni, uciși într-un atac cu pușcă și cuțit în centrul Japoniei. Doi polițiști printre victime

Atac cu pușcă și cuțit produs în centrul Japoniei. Trei oameni au fost uciși, printre aceștia fiind doi polițiști și o femeie.
25.05.2023 | 17:50
Trei oameni ucisi intrun atac cu pusca si cutit in centrul Japoniei Doi politisti printre victime
Atac cu armă și cuțit într-un oraș din centrul Japoniei. Trei oameni au fost uciși. Sursa foto: Ifeng.com
ADVERTISEMENT

Un atac cu pușcă și cuțit a avut loc joi, 25 mai, în centrul Japoniei. Incidentul, soldat cu trei morți, s-a semnalat în Nakano, oraș cu aproape 400.000 de locuitori.

Atac cu armă și cuțit într-un oraș din centrul Japoniei. Trei oameni au fost uciși

Conform presei internaționale, cele trei persoane ucise sunt doi ofițeri de poliție și o femeie. Suspectul crimelor, care avea asupra sa o pușcă și un cuțit, a fost ascuns în interiorul unei clădiri, a declarat poliția.

ADVERTISEMENT

Un martor a declarat pentru televiziunea publică NHK că o femeie a căzut în timp ce era urmărită de suspect. Acesta a prins-o și a înjunghiat-o cu un cuțit. Apoi, a împușcat mortal în doi ofițeri de poliție care au ajuns la fața locului cu o mașină de patrulare.

Același martor mai afirmă că l-a întrebat pe suspect de ce a atacat-o femeie. Acesta a răspuns că vrea să o omoare, mai notează televiziunea publică, citată de ABC News.

ADVERTISEMENT

Cele trei victime au fost transportate la un spital din apropiere, unde ulterior au fost declarate decedate, a declarat poliția. În același incident, o a patra persoană a fost rănită.

În imaginile transmise de televiziunea națională se observă mai mulți agenți de poliție purtând veste antiglonț și scuturi. În cadru apare și o ambulanță. Zona în care a avut loc atacul se află într-un cartier liniștit.

ADVERTISEMENT

Autorul atacului, căutat de poliție. Ce se știe despre el

Poliția l-a descris pe suspect ca fiind un bărbat care avea pe el, în momentul atacului, o ținută de camuflaj, o pălărie, o mască și ochelari de soare. Oamenii legii au stabilit un perimetru de 300 de metri pătrați unde îl caută pe individ. Localnicii din cartier au fost îndemnați să stea acasă.

Până în prezent nu se cunosc informații legate de motivul din spatele acestui atac. Astfel de evenimente tragice sunt rare în Japonia. Țara asiatică are legi stricte privind controlul armelor.

ADVERTISEMENT

În acest stat, oamenii sunt supuși unui examen strict și unor teste de sănătate mintală severe înainte de a cumpăra o armă. Chiar și atunci, sunt permise doar puștile neletale și cele cu aer comprimat.

ADVERTISEMENT
Tags: