Life

Trei obiceiuri alimentare de care să ții cont pentru a avea o viață sănătoasă și lungă. Sunt foarte simple

Cum să ai o viață sănătoasă și lungă. Trei obiceiuri alimentare pe care să le pui în practică. Nu sunt dificile, ci foarte simple.
04.07.2024 | 12:24
Trei obiceiuri alimentare de care sa tii cont pentru a avea o viata sanatoasa si lunga Sunt foarte simple
Cum să ai o viață sănătoasă. Sursa foto: csid.ro
ADVERTISEMENT

Se spune că suntem ceea ce mâncăm și nu poate fi contestată această afirmație, având în vedere că se observă pe parcurs efectele obiceiurilor noastre alimentare. De exemplu, în mod cert vei acumula kilograme dacă vei prefera fast-food-ul în locul unei salate. Cum să adopți o rutină sănătoasă.

Trei obiceiuri alimentare pentru o viață sănătoasă și lungă

Din cauza meselor necorespunzătoare putem avea și stări de agitație, nervozitate, oboseală, dureri de cap, senzație de greață sau putem dezvolta anxietate, au observat medicii de-a lungul timpului și ar trebui să începi să faci o schimbare dacă te confrunți cu acestea.

ADVERTISEMENT

Dr. Joseph Maroon, neurochirurg la Centrul Medical al Universității din Pittsburgh, în vârstă de 83 de ani, a împărtășit la un moment dat obiceiurile sale alimentare care l-au ajutat să atingă vârsta menționată. Nu a fost dintotdeauna nici el atent la rutina sa, de altfel.

Medicul a mărturisit că efectele stilului său de viață nesănătos le simțea intens la 40 de ani. Atunci abia urca niște scări. ”Nu eram în formă, trăiam cu mâncare de tip fast-food și nu făceam exerciții fizice”, a notat el pe propriul site.

ADVERTISEMENT

Pe când avea 40 de ani era afectat profund, fizic și mental, și de moartea tatălui. Un prieten i-a spus într-o zi că poate scăpa de probleme dacă va face mai multă mișcare și dacă va avea mese sănătoase. La vârsta de 53 de ani, Joseph s-a încris la primul său triatlon Ironman, iar de atunci au urmat alte opt.

În 2022,  dr. Joseph Maroon a obținut locul al doilea la triatlonul de la Jocurile Naționale pentru seniori, la categoria sa de vârstă. Cât despre alimentație, dr. Joseph Maroon a adoptat o dietă meditaraneană, compusă din produse utile organismului.

ADVERTISEMENT

Dieta mediteraneană are în compoziție multe plante, alimente integrale, fructe, legume, cereale integrale, fasole, leguminoase și grăsimi sănătoase cum ar fi uleiul de măsline, în defavoarea celui de floarea soarelui. Nu lipsește peștele gras și carne roșie, din când, în când.

Cât de nocive sunt produsele ultraprocesate

Medicul evită sub orice formă și alimentele ultraprocesate, care au în textură aditivi, săruri, zahăruri și grăsimi saturate. Aceste alimente pot duce la boli grave precum cancerul, demența și la afecțiuni cardiovasculare.

ADVERTISEMENT

Totodată, medicul nu mai consumă mult zahăr din cauză că acesta accelerează procesul de îmbătrânire și apariția bolilor cardiovasculare. Pe lângă asta, dr. Joseph Maroon evită și acizii grași trans, găsiți în alimentele ambalate și ultraprocesate.

ADVERTISEMENT
Tags:
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică...
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică la Bac. Visează să dea la Drept
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a...
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a părăsit România, unde a venit pentru a-şi vedea tatăl la azil!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni....
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni. Medicii au stabilit totul
Kate și William, pe urmele lui Meghan și Harry. Decizie șoc
Kate și William, pe urmele lui Meghan și Harry. Decizie șoc
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Secretul longevității Sofiei Vicoveanca, la 82 de ani: „Eu mănânc fructele, nu le...
Secretul longevității Sofiei Vicoveanca, la 82 de ani: „Eu mănânc fructele, nu le storcesc pe față!”. De ce se ferește total, ca să nu-și distrugă vocea?