News

Trei pacienți au murit după ce au rămas fără oxigen la ATI Victor Babeș. Incident grav la unitatea mobilă

12.04.2021 | 21:56
Trei pacienti au murit dupa ce au ramas fara oxigen la ATI Victor Babes Incident grav la unitatea mobila
ADVERTISEMENT

Luni, trei pacienți au murit după ce au rămas fără oxigen în secția mobilă de ATI de la Spitalul Victor Babeș, în urma unui incident grav. Trei dintre cei opt pacienți internați în această unitate au decedat pe loc în urma unei erori tehnice care a apărut în tirul mobil instalat pentru a crește capacitatea de tratare în secții ATI.

În urma unui incident la ventilatoarele care îi țineau în viață pe pacienți, furnizându-le oxigen, trei dintre pacienți au decedat pe loc.

ADVERTISEMENT

Personalul spitalului a acționat prompt, din primele informații, aducând butelii de oxigen pentru a ține în viață bolnavii, dar pentru trei dintre aceștia nu s-a mai putut face nimic.


UPDATE ora 22:32 / Anchetatorii ridică calculatoare de la Spitalul Victor Babeș, vrând să stabilească dacă au fost respectate toate procedurile pentru punerea în funcțiune a aparatelor din unitatea mobilă ATI din curtea spitalului.

ADVERTISEMENT

De asemenea, se mai urmărește și modalitatea în care s-a comunicat în urma avariei produse la ventilatoarele din TIR-ul care servea drept secție de terapie intensivă.


UPDATE ora 22:07 / Specialiștii spun că ar fi fost vorba de o suprapresiune de peste șase bari, limita maximă la care ventilatoarele ar trebui să funcționeze optim.

ADVERTISEMENT

Primele probleme la aceste aparate se pare că ar fi apărut în jurul orei 14.00 în momentul în care angajatul firmei care se asigura de mentenanță se afla la spital, dar acesta a refuzat să intre în unitatea mobilă, deși i-a fost oferit un echipament de protecție, afirmă Digi24.


UPDATE ora 21:59 / Angajatul firmei care asigura mentenanța ventilatoarelor la care au apărut defecțiuni a refuzat în cursul zilei de luni să intre în tirul mobil de terapie intensivă. El se află în acest moment la Spitalul Victor Babeș, alături de polițisți. Secția de Omoruri din cadrul Poliției Capitalei a deschis o anchetă, conform Digi24.

ADVERTISEMENT

UPDATE ora 21:50 / Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a fost la fața locului și s-a informat despre starea pacienților și asupra cauzelor incidentului.

De asemenea, la locul incidentului a ajuns și Raed Arafat care ar fi declarat că aparatura tehnică nu a mai avut probleme până acum, conform Digi24.


UPDATE ora 21:20/ Conform unor surse Gândul, buteliile cu oxigen ar fi fost aduse după 15 minute pentru a înlocui ventilatoarele care se pare că s-au oprit simultan.

Incident grav la unitatea mobilă de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeș. Trei pacienți au murit după ce au rămas fără oxigen
Incident grav la unitatea mobilă de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeș. Trei pacienți au murit după ce au rămas fără oxigen. fotografie ilustrativă foto: hepta.ro

Trei pacienți au murit după ce au rămas fără oxigen la Victor Babeș

Presiunea pe rețeaua electrică se pare că a făcut ca ventilatoarele TIR-ului mobil care aparține Departamentului pentru Situații de Urgență, din incinta Spitalului Victor Babeș, să se oprească simultan.

Cei trei pacienți care au decedat se aflau în stare critică, iar ceilalți pacienți au fost redirecționați către alte spitale, conform primelor informații, notează reporterii A3.

Cei cinci pacienți care au supraviețuit se află în stare stabilă, dar pentru ceilalți trei nu s-a mai putut face nimic, fiind vorba de niște bolnavi dependenți de oxigen în fiecare clipă.

Știre în curs de actualizare.

ADVERTISEMENT
Tags: