Sport

Trei pe un loc în defensiva Universității Craiova după ultimul transfer anunțat de FANATIK. Cine e în pericol să fie dat afară

Eugen Neagoe are la dispoziție șase jucători care pot fi folosiți în centrul defensivei. Oltenii se pot despărți de unul dintre stoperi în următoarea perioadă.
14.01.2023 | 10:31
Trei pe un loc in defensiva Universitatii Craiova dupa ultimul transfer anuntat de FANATIK Cine e in pericol sa fie dat afara
Defensiva Universității Craiova s-a aglomerat. Ce fundași pot părăsi formația din Bănie în această iarnă. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Eugen Neagoe și-a rezolvat problemele din defensivă, iar „Geană” se poate baza în următoarele meciuri pe Gjako Zajkov, transfer anunțat în exclusivitate de FANATIK. Astfel, defensiva Universității Craiova s-a aglomerat, iar oltenii se pot despărți de un fundaș central în perioada de transferuri din iarnă.

Fundașii centrali, în pericol să părăsească Universitatea Craiova în această iarnă

Internaționalul macedonean a semnat un contract valabil două sezoane și jumătate, iar acesta a ajuns deja în stagiul de pregătire din Antalya. Oltenii mai au programate două partide de verificare în Turcia, unde vor înfrunta Widzew Lodz și Partizan Belgrad.

ADVERTISEMENT

Gjoko Zaljkov are o concurență acerbă la Universitatea Craiova, deoarece Eugen Neagoe are patru fundași centrali în lot. Acesta se va lupta pentru un post de titular în defensiva alb-albaștrilor cu Bogdan Mitrea, Raul Silva, Valerică Găman și Paul Papp.

Pe lângă veteranii din lotul Universității Craiova, Eugen Neagoe poate apela și la serviciile lui Vladimir Screciu, care a fost folosit fundaș central în majoritatea partidelor din acest sezon. Cel mai probabil, internaționalul de tineret va fi urcat în linia de mijloc și va face parte din cuplul de închizători în sistemul 4-2-3-1, preferat de „Geană”.

ADVERTISEMENT

Eugen Neagoe a mărturisit că preferă un sistem tactic cu patru jucători în defensivă, chiar dacă Mirel Rădoi a folosit un 3-4-3. Astfel, Universitatea Craiova se poate despărți de unul dintre stoperi în perioada de transferuri din această iarnă.

Paul Papp și Valerică Găman se află în ultimele șase luni de contract cu Universitatea Craiova și nu este exclus ca oltenii să renunțe la unul dintre ei în următoarea perioadă. Din informațiile FANATIK, cei doi stoperi nu au primit o ofertă de prelungire a înțelegerii până în acest moment.

ADVERTISEMENT

Cum s-au descurcat Paul Papp și Valerică Găman la Universității Craiova în acest sezon

Paul Papp este om de bază în defensiva Universității Craiova, formația pentru care a jucat 17 meciuri în SuperLiga. Veteranul din defensiva oltenilor a fost folosit de atât de Laszlo Balint, cât și de Mirel Rădoi, chiar și după episodul de la vestiare pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu-Severin.

Fundașul central al oltenilor a fost considerat principalul vinovat, după ce Universitatea Craiova a pierdut calificarea în grupele Conference Leagoe. În turul cu Hapoel Beer Sheva, Paul Papp a fost eliminat la cabine după i-a îmbrâncit pe unul dintre jucătorii israelienilor, iar în absența sa oltenii au terminat la egalitate, scor 1-1.

ADVERTISEMENT

La sfârșitul partidei din play-off-ul Conference League, Paul Papp a fost taxat atât de Mirel Rădoi, cât și de Sorin Cârțu. Președintele oltenilor a declarat că nu se aștepta la un astfel de gest din partea experimentatului fundaș în vârstă de 33 de ani.

„În loc să venim cu o atitudine pozitivă, te apuci să faci pe Rambo pe culoar. Băi, ai 33 de ani, bă, băiatule! Ai familie acasă, cum să faci așa ceva? A lovit un adversar. Că l-a împins, că nu știu ce, dar am înțeles că i-a dat tare. El e bătăuș. Avem orgolii, dar când ne bate cineva tot pe greșeli de tip Papp… Am pretenții de la el, să fie jucătorul care coordonează defensiva”, a spus Sorin Cârțu.

Indisponibil din cauza unei accidentări la începutul campionatului, Valerică Găman s-a bucurat de încrederea lui Mirel Rădoi la primele meciuri pe banca juveților. Totuși, fundașul oltean a prins din ce în ce mai rar formula de start a Universității Craiova, după autogolul cu CFR Cluj.

  • 10 meciuri a jucat Valerică Găman la Universitatea Craiova în acest sezon din SuperLiga
  • 17 apariții are Paul Papp la formația din Bănie în campionat

  • 3,20 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul ”sub 1,5 goluri” la meciul FC Botoșani – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT