Trei persoane, arestate în Franţa pentru atac cu cocktailuri Molotov împotriva unei asociaţii turce

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
24/08/2016, 00:03
Trei persoane, arestate în Franţa pentru atac cu cocktailuri Molotov împotriva unei asociaţii turce

Trei bărbaţi au fost arestaţi în cazul unei anchete în privinţa aruncării unor bombe incendiare artizanale care au vizat localuri ale Asociaţiei franco-turce din oraşul francez Valence, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

Atacurile cu cocktailuri Molotov au avut loc în noaptea de duminică spre luni, precum şi în luna iulie în oraşul Valence, din regiunea Ron Alpi, asupra unor localuri ale Asociaţiei franco-turce.

Asociaţia a înaintat plângerea poliţiei luni. Poliţia a efectuat apoi anchete în privinţa acestor atacuri efectuând apoi reţinerile celor trei suspecţi. Parchetul antiterorism a deschis un dosar pentru asocieri criminale şi deteriorare prin mijloace periculoase, fabricare şi deţinere de obiecte explozive, grup infracţional şi iniţiative teroriste.

Potrivit primarului oraşului Valence, în noaptea de duminică spre luni, doi indivizi cu feţele acoperite au aruncat cu bombe incendiare artizanale asupra unei clădiri a Asociaţiei franco-turce, după ce un alt asemenea atac a avut loc la data de 24 iulie.

La data de 8 august, pe zidul sediului Asociaţiei turce din Montélimar, un oraş aflat în vecinătate, a fost găsită inscripţia: “PKK”. Ancheta Parchetului antiterorism este în curs.

Sursă: mediafax.ro

Ştirea MOMENTULUI

Gnohere, în presa luxemburgheză: “Nu îmi place echipa din Cluj. Sunt aroganţi!”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×