Fotbal intern

Adio, Universitatea Craiova! Oltenii au anunțat oficial despărțirea de Uro Cosic. Update

21.08.2020 | 11:18
Adio Universitatea Craiova Oltenii au anuntat oficial despartirea de Uro Cosic Update
ADVERTISEMENT

La Craiova a început revoluţia în lotul pregătit de italianul Cristiano Bergodi, totul pentru îndeplinirea obiectivului propus în noul sezon: titlul de campioană.

UPDATE 21 august, ora 11:11 / Universitatea Craiova a anunțat astăzi că a ajuns la un acord cu Uros Cosic pentru încetarea relațiilor contractuale. Informația fusese anunțată în exclusivitate de FANATIK încă din data de 12 augusut, înainte de plecarea oltenilor în cantonamentul din Austria.

ADVERTISEMENT

? Clubul Universitatea Craiova anunță faptul că s-a despărțit de Uroš Ćosić. Îi mulțumim și îi dorim mult succes în continuare.#SustineStiinta#AsaELaCraiova#CampioniLaSuporteri

Posted by Universitatea Craiova on Friday, August 21, 2020

Ceilalți doi jucători care nu mai fac parte din planurile antrenorului Cristiano Bergodi sunt Alexandru Măţel şi Kamer Qaka.


După ce brazilianul Gustavo s-a transferat la o echipă din Golf, acum a venit rândul lui Alexandru Măţel, Uros Cosic şi Kamer Qaka să se despartă de gruparea din Bănie.

ADVERTISEMENT

Prin renunțarea la sârbul Uros Cosic, fotbalistul care fusese transferat sezonul trecut de la AEK Atena şi care a fost titular în ultimele jocuri din play-off în centrul defensivei, se eliberează un loc de extracomunitar în lotul Craiovei. Este o mutare neaşteptată, ţinând cont că sârbul mai avea încă doi ani de contract.

UPDATE 12 august, ora 14:25 / Universitatea Craiova a plecat astăzi în cantonamentul din Austria, iar din lot nu fac parte Cosic, Mățel și Qaka, jucători la care s-a renunțat, așa cum FANATIK v-a anunțat în exclusivitate. În schimb, vor fi prezenți la stagiul de pregătire noile achiziții Marius Constantin, Paul Papp și Alexandru Tudorie.

ADVERTISEMENT

Iată ce jucători au făcut deplasarea: Mirko Pigliacelli, Andrei Marinescu, Laurențiu Popescu, Stephane Acka, Marius Constantin, Mihai Bălașa, Paul Papp, Vladimir Screciu, Nicușor Bancu, Ionuț Mitran, Ștefan Vlădoiu, Bogdan Vătăjelu, Alexandru Mateiu, Alexandru Cicâldău, Marian Danciu, Dan Nistor, Vasile Constantin, Antoni Ivanov, Cristi Bărbuț, Valentin Mihăilă, Ștefan Baiaram, Andrei Ivan, Elvir Koljic și Alexandru Tudorie.

În absența antrenorului principal Cristiano Bergodi, staff-ul va fi format Luigi Ciarlantini (antrenor secund), Dragoș Bon (antrenor secund), Daniel Ene (preparator fizic), Cătălin Tudor (preparator fizic), Robert Tufiși (antrenor cu portarii), Claudiu Stamatescu (medic), Ovidiu Blendea (fiziokinetoterapeut), Radu Rinderu (fiziokinetoterapeut), Marius Minae (fiziokinetoterapeut), Aurel Tufan (maseur), Cornel Mateiași (magazioner), Ion Dinu (magazioner), Dan Cîrstea (magazioner), Nicu Dobreanu (șofer), Marius Stoenac (șofer), Lucian Pretorian (team-manager), Emil Pieleanu (delegat), Daniel Amon (cameraman) și Andrei Bran (fotograf).

ADVERTISEMENT

? Lotul de jucători deplasat în Austria: Mirko Pigliacelli, Andrei Marinescu, Laurențiu Popescu, Stephane Acka, Marius…

Posted by Universitatea Craiova on Wednesday, August 12, 2020


Plecările lui Măţel şi Cosic rezolvate de sosirile lui Marius Constantin şi Papp

Alexandru Măţel şi Uros Cosic erau apărători şi oltenii au rezolvat rapid problema înlocuirii lor, semnând cu doi jucători români extrem de cunoscuţi. Unul este fostul rapidist Marius Constantin, 35 ani, ultima oară la Mediaş şi al doilea este Paul Papp, care după ce a jucat la FCSB, a activat la mai multe echipe din Turcia.

Kamer Qaka este mijlocaş şi, deşi tehnica este una dintre calităţile sale, a prins puţine meciuri sezonul trecut în tricoul alb-albastru. Ca şi la FCSB, albanezul nu a reuşit să se impună, cele mai bune evoluţii ale sale în România rămânând cele avute cât timp s-a aflat la Politehnica Iaşi.

Craiova vrea să-şi construiască echipă pentru titlu

Mişcările de trupe din Bănie nu se vor opri cu siguranţă aici. Craiova i-a adus şi un concurent pentru postul de vârf împins bosniacului Elvir Koljic în persoana atacantului de la Voluntari, Alexandru Tudorie, şi el cu un trecut FCSB-ist nereuşit.

Patronul clubului, Mihai Rotaru, a declarat că echipa sa nu a renunţat la visul de a aduce la Craiova titlul după 30 de ani şi speră să o poată face vara viitoare, când s-ar împlini exact trei decenii de la ultima performanţă similară.

Vor fotbalişti cu multă experienţă

În acest scop, lotul va fi îmbunătăţit cu jucători cu multă experienţă, capabili să ajute echipa în situaţii dificile, aşa cum a fost finalul de play-off, unde s-a văzut că absenţa unor astfel de fotbalişti, în raport cu rivalii de la CFR Cluj, a costat în cele din urmă titlul.

În plus, oltenii au ambiţii mari şi în Europa, unde speră să poată ajunge în play-off-ul Europa League, pentru a forţa o prezenţă în grupele competiţiei, benefică şi ca răsplată financiară, dar şi ca performanţă sportivă. În primul tur preliminar, Universitatea va întâlni în deplasare pe Lokomotiv Tbilisi, din Georgia.

ADVERTISEMENT