News

Trei polițiști americani uciși în Kentucky. Oamenii legii voiau să rețină un bărbat acuzat de violență domestică

Un bărbat de 49 de ani din statul american Kentucky a fost reținut după ce a ucis trei polițiști care veniseră să pună în executare un mandat pentru violență domestică.
03.07.2022 | 09:58
Trei politisti americani ucisi in Kentucky Oamenii legii voiau sa retina un barbat acuzat de violenta domestica
Trei polițiști din Kentucky au fost uciși/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În afară de cei trei polițiști, a mai fost ucis un câine al acestora, iar patru persoane au fost rănite, informează BBC.com.

Tragedia a avut loc în Allen, un orășel din partea muntoasă din estul statul Kentucky, cu o populație de numai 166 de persoane.

ADVERTISEMENT

Șeriful comitatului Floyd, John Hunt, a afirmat că polițiștii s-au confruntat cu „iadul în stare pură” când au venit acasă la bărbatul suspectat de violență domestică, Lance Storz.

Acesta i-a ucis pe căpitanul Ralph Frasure și adjunctul său William Petry.

În urma schimburilor de focuri, și-a pierdut viața și polițistul Jacob Chaffins, precum și câinele K9 Drago.

ADVERTISEMENT

Căpitanul Frasure era angajat al poliției din Prestonburg de 39 de ani. Oficialii din Kentucky  au spus despre el că a servit „cu onoare și glorie până în ultima secundă”.

Incidentul a survenit joi seara, când Storz a început să tragă cu o pușcă în oamenii legii.

Schimbul de focurri a durat circa trei ore, la capătul cărora Lance Storz s-a predat, după negocieri la care au participat și membri ai familiei sale.

ADVERTISEMENT

Este o zi grea pentru comunitatea noastră. Comitatul Floyd și forțele noastre de intervenție au suferit o pierdere tragică noaptea trecută”, a scris guvernatorul statului Kentucky, Andy Beshear, într-o postare pe rețele de socializare.