News

Trei rachete libaneze au lovit Israelul. Riposta armatei israeliene a fost imediată: bombardament în sudul Libanului. Video

Conflict militar în Asia. Trei rachete libaneze au lovit Israelul, iar riposta armatei israeliene a fost imediată, fiind lansat un bombardament în sudul Libanului.
04.08.2021 | 18:01
Trei rachete libaneze au lovit Israelul Riposta armatei israeliene a fost imediata bombardament in sudul Libanului Video
ADVERTISEMENT

Un nou conflict militar a izbucnit în Asia. Sirenele de război au sunat miercuri în orașul israelian Kiryat Shmona, după ce 3 rachete din Liban au căzut în zonă.

La scurt timp, serviciul de ambulanţă israelian Magen David Adom (MDA) a anunțat că a tratat 4 israelieni care au suferit atacuri de panică. Din fericire, nimeni nu a fost rănit fizic de exploziile din partea israeliană a frontierei.

ADVERTISEMENT

Israelul nu a rămas impasibil la gestul militar al Libanului. Miercuri după-amiaza, armata israeliană a răspuns cu focuri de artilerie asupra satului Al-Hiam din sudul Libanului, de unde au fost lansate rachetele.

Trei rachete libaneze au lovit Israelul. Riposta armatei israeliene a fost imediată: bombardament în sudul Libanului

Sirenele care avertizează în legătură cu un atac cu rachete au sunat în mai multe localități israeliene, inclusiv în oraşul Kiryat Shmona, în apropiere de frontiera cu Libanul. Oraşul a deschis adăposturile publice împotriva bombelor, dar a subliniat că nu există pericole majore.

ADVERTISEMENT

Armata israeliană a precizat, într-un comunicat, că 3 rachete au fost lansate din Liban, dintre care una a căzut la mică distanţă de graniţa israeliană, iar celelalte două au explodat în spaţii deschise în interiorul statului Israelul, provocând incendii mari de vegetaţie, scrie Times of Israel.

Armata israeliană a răspuns cu focuri de artilerie asupra satului Al-Hiam din sudul Libanului, de unde au fost lansate rachetele.

ADVERTISEMENT

Israelul a transmis Libanului, prin intermediul forțelor de menținere a păcii ONU, că în zilele viitoare își poate intensifica răspunsul militar dacă situația la graniță nu se va stabiliza.

Hezbollah, gruparea considerată vinovată de aceste atacuri

Granița dintre Israel și Liban nu a mai avut parte de evenimente grave de la războiul din 2006 purtat de armata israeliană împotriva gherilelor Hezbollah, care controlează sudul Libanului. Și acum, gruparea este principala suspectă de atacuri.

ADVERTISEMENT

Există însă experți militari care estimează că Iranul se află în spatele deciziei de a efectua aceste atacuri şi că Israelul se îndreaptă spre o situație periculoasă.

Au mai existat perioade în care mici facțiuni palestiniene din Liban au tras sporadic asupra Israelului în trecut, iar două rachete au fost lansate asupra Israelului la 20 iulie, fără a provoca pagube sau răniţi. Israelul a răspuns la acel incident cu foc de artilerie.

După evenimentul de miercuri, ministrul apărării din Israel, Benny Gantz, şi-a întrerupt ședința de informare a diplomaților străini cu privire la atacul asupra unei nave din Golful Oman de săptămâna trecută, atribuit Iranului, pentru a se consulta cu premierul Naftali Bennett şi cu şeful Statului Major, Aviv Kochavi.

ADVERTISEMENT