Trei refugiaţi sirieni, arestaţi în Bulgaria pentru că au încercat să se alature ISIS

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
02/08/2016, 19:42
Trei refugiaţi sirieni, arestaţi în Bulgaria pentru că au încercat să se alature ISIS

Proces de terorism in Bulgaria, unde 3 barbati au fost prinsi in timp ce incercau sa traverseze ilegal frontiera cu Turcia.

Procurorii bulgari au pus marti sub acuzare trei sirieni, care au primit deja statut de refugiat in Germania, pentru tentativa de a se alatura gruparii jihadiste Stat Islamic (SI) si organizatiei Fratia Musulmana, relateaza agentiile bulgara BTA si cea germana DPA.

Potrivit rechizitoriului, barbatii, cu varste de 20, 22 si 25 de ani, au fost arestati in februarie, dupa ce au sosit din Grecia cu intentia de a trece in Turcia si a ajunge apoi in Siria unde urmau sa participe la acte de violenta si terorism.

Procurorii si-au bazat cazul pe fotografiile si mesajele descoperite in telefoanele celor trei refugiati, care le-ar demonstra intentiile radicale. Sirienii, care risca pana la zece ani de inchisoare daca sunt condamnati, au afirmat ca in imagini sunt rudele lor si ca in Siria e normal sa porti „haine de rebel” in conditiile in care are loc un razboi . Potrivit BTA, procesul lor va incepe cel mai devreme la 19 septembrie.

Opt martori au fost interogati in cadrul investigatiei, dintre care unii au beneficiat de protejarea identitatii. Potrivit DPA, Germania le-a acordat celor trei statutul de refugiat inainte de a se intoarce in Grecia si apoi, dupa ce nu au reusit sa treaca in Turcia de pe teritoriul elen, sa incerce sa faca acest lucru prin Bulgaria.

sursa: stirileprotv.ro

Ştirea MOMENTULUI

Mahlangu a plecat la Ludogoreţ. Dinamo a confirmat Fanatik. Ce salariu va lua mijlocaşul

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×