ADVERTISEMENT
News

Trei școli din București au fost închise, înainte de redeschiderea școlii. Mai mulți profesori au Covid-19

Autor: Flaviu Popa | 10.09.2020 | 16:59
Trei școli din București au fost închise, înainte de redeschiderea școlii. Mai mulți profesori au Covid-19
Sunt părinţi care nu concep ca, timp de câteva ore, copilul lor să stea în permanenţă cu masca pe faţă Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Trei școli și o creșă din București au fost închise după ce mai mulți angajați s-au infectat cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Au mai rămas 4 zile până la începerea oficială a anului școlar, însă au fost confirmate deja mai multe probleme la mai multe unități de învățământ.

Trei școli și o creșă nu vor începe anul școlar după ce mai mulți angajați au fost depistați infectați cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Trei școli din București au fost închise din cauza infecțiilor cu Covid-19

În toate aceste situații DSP București a anunțat că toate unitățile de învățământ au ajuns să fie închise pentru 14 zile, în această perioadă urmând a se lua măsuri de igienizare.

De asemenea a fost declanșată ancheta epidemiologică, conform Digi 24. Școala gimnazială I.G. Duca din București, care are 80 de angajați, a fost prima care a declarat cazuri de infectare cu Covid-19, fiind vorba mai exact de 3 cadre didactice infectate.

ADVERTISEMENT

În această situație cursurile vor fi mutate on-line, părinții fiind convinți că organizarea orelor se va face conform scenariului roșu.

Inspectoratul Școlar București nu a făcut momentan comentarii oficiale referitoare la situație, însă e de așteptat ca autoritățile să ia măsuri pentru a rezolva situația.

ADVERTISEMENT

Într-un climat general de neîncredere în autorități, ministrul Monica Anisie le-a transmis directorilor de școli să ia legătura cu fiecare părinte în parte pentru a vedea în ce condiții s-ar putea relua activitatea în acea școală.

Rugați diriginții să discute cu elevii, cu profesorii, să îi întrebe cum se simt, ce își doresc. Să îi îndrume, să le spună că e important să urmeze regulile. Trebuie să punem toți umărul ca educația să continue”, a transmis Anisie la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Pentru părinții care se tem să-și trimită copilul la școală, Anisie a anunțat că aceștia trebuie să prezinte o adeverință medicală care să ateste că cineva din familie, sau copilul, suferă de o boală gravă: „În anumite condiții părintele poate decide ca copilul să învețe on-line de acasă. Dacă prezintă vreo boală care s-ar putea agrava la școală, fie în momentul în care în familie avem cazuri de persoane care ar putea să fie supuse unei îmbolnăviri accentuate de virus”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!