Fotbal intern

Trei semne care arată că Edi Iordănescu e aproape de FCSB! Crește presiunea pe Dică!

15.09.2018 | 14:51
Trei semne care arata ca Edi Iordanescu e aproape de FCSB Creste presiunea pe Dica

La prima vedere, Nicolae Dică este liniștit. E lider cu FCSB, două puncte mai mult față de campioana CFR Cluj înainte de derby-ul din Ardeal. Practic, postul lui Dică nu este deloc sigur, chiar dacă Gigi Becali vrea să sugereze altceva. Sau vroia. Edi Iordănescu este o variantă despre care s-a discutat în ultima vreme, după ce acesta a plecat chiar de la CFR Cluj. Semnele care alimentează că Iordănescu ar putea fi succesorul lui Dică nu sunt deloc puține.

Apar tot mai multe informații că între Becali și Edi Iordănescu ar fi avut loc discuții privind o eventuală colaborare. De când ar începe colaborarea? Asta rămâne de văzut, dar ultimele declarații ale patronului de la FCSB cresc presiunea pe Nicolae Dică. Becali spune că va trage linie în iarnă și va vedea care este bilanțul actualului tehnician. FANATIK.RO a adunat informații din ambele tabere, și cea a lui Becali, și cea a lui Iordănescu.

Trei semne care arată că Iordănescu e aproape de FCSB

Iată trei indicii care sugerează că Edi Iordănescu e tot mai aproape de a colabora din nou cu Gigi Becali la echipa roș-albastră.

  1. A refuzat orice ofertă din Liga 1 în acest moment, iar motivarea sa a fost reprezentată de faptul că abia la iarnă ar putea prelua o nouă echipă. Adică, pură coincidență, tocmai când Becali a declarat că va trage linie pe mandatul lui Dică din actualul sezon…

După ce a plecat de la CFR Cluj, Edi a avut propuneri și de la Voluntari, și de la Iași, dar le-a declinat pe ambele. Ultima sosită pe numele său a fost acum câteva ore, de la Chiajna, care s-a despărțit de Ionuț Badea, informație anunțată exclusiv de FANATIK.RO. Edi, care a fost în tribună la Concordia – Sepsi 0-3 împreună cu Narcis Răducan, a refuzat cu eleganță propunerea ilfovenilor.

  1. Acum două săptămâni, după remiza celor de la FCSB cu FC Botoșani, 2-2 după 2-0 în minutul 20, s-a vehiculat numele lui Iordănescu ca înlocuitor al lui Dică. FANATIK.RO a discutat cu Edi pentru a-i lua un punct de vedere, dar acesta, aflat în vacanță în Spania, a evitat să ofere vreo reacție. În schimb, oamenii din anturajul tehnicianului au confirmat faptul că Iordănescu junior nu ar spune „nu” unei oferte al lui Becali, dar numai în anumite condiții.

Dacă s-ar alinia unele planete, atunci Edi va ajunge la FCSB! Oricum, dacă se va întâmpla asta, Iordănescu îi garantează titlul lui Becali cu lotul pe care-l are acum Dică”, au povestit insiderii FANATIK.RO despre o mutare care părea imposibilă dar poate prinde contur.

  1. Cu o zi înainte de derby-ul CFR – FCSB. Edi Iordănescu a făcut pentru GSP o analiză a meciului, crescând presiunea asupra lui Nicolae Dică prin aprecierile pe care le-a făcut. Iordănescu a lăudat lotul pe care „Nick” îl are la dispoziție, dar a aprins și becul roșu în cazul unui eșec al celor de la FCSB la Cluj.

Organizarea tactică este determinată de dimensiunea statică și cea dinamică. FCSB are o dinamică mai bună, dată de mobilitatea jucătorilor și de raza mai mare de acțiune a lor”

„FCSB a arătat forță ofensivă, dar cu mai multe riscuri asumate. Accesează mai des profunzimea și găsește mai ușor soluțiile finale”

„Dică are mai multă liniște decât Conceicao, pentru că a fost asigurat public de patron pentru continuitate. Sigur că un eșec în acest derby nu va fi ușor de digerat și de gestionat!

Nicolae Dică a ratat calificarea în grupele Europa League, iar acest lucru atârnă greu în analiza lui Gigi Becali
Nicolae Dică a ratat calificarea în grupele Europa League, iar acest lucru atârnă greu în analiza lui Gigi Becali

Nicolae Dică are un mare dezavantaj în fața patronului în acest moment, deși Becali a încercat, declarativ, să nu scoată în evidență acest lucru. Dică a ratat calificarea în grupele Europa League, adică potul de peste 10 milioane de euro la care Gigi visează în fiecare sezon. Este motivul pentru care Becali i-a trasat un dead-line la iarnă. Pentru asta, Dică trebuie să meargă ceas în campionat. Să încerce să fie lider cu cât mai multe puncte avans până la pauza din decembrie.

1 meci a stat Edi Iordănescu pe banca roș-albaștrilor în calitate de antrenor principal. Este vorba despre Oțelul – Steaua 1-0, 26 septembrie 2010, imediat după plecarea lui Ilie Dumitrescu. A fost sezonul în care Galațiul, cu Dorinel Munteanu pe bancă, a luat titlul

1-1 și 2-0 au fost rezultatele directe Edi Iordănescu (Astra) – Dică (FCSB) în sezonul regulat precedent al Ligii 1 Betano