News

Trei țări renunță parțial la restricții. Una este în top 10 al infectărilor cu coronavirus

19.04.2020 | 15:36
Trei tari renunta partial la restrictii Una este in top 10 al infectarilor cu coronavirus
ADVERTISEMENT

Trei țări au anunțat că renunță parțial la restricțiile impus din cauza pandemiei de coronavirus, în contextul în care numărul de cazuri a început să fie în scădere.

Trei țări renunță parțial la restricții

Conform stiripesurse.ro, printre cele trei țări care vor renunța parțial la restricțiile ce țin de distanțarea socială este și Iranul, care se află între primele 10 state din lume la numărul de cazuri de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Potrivit publicației Aljazeera, mai multe afaceri din Teheran se vor redeschide, deoarece cifra zilnică a deceselor provocate de noul coronavirus a scăzut la 73, cel mai mic număr în mai mult de o lună.

Totuși, decizia a fost privită cu scepticism de unii dintre cetățeni care au preferat să rămână acasă lăsând goale cele mai multe magazine din nordul Teheranului și centrul orașului.

ADVERTISEMENT

Relaxarea măsurilor din Israel va viza companiile din domeniile IT şi electronic

De asemenea, preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a spus că, începând de marți, restricțiile impuse de pandemia de coronavirus se vor relaxa treptat și oamenii vor putea să-și reia viața.

Într-o alocuţiune televizată, premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat relaxarea anumitor măsuri restrictive impuse pentru evitarea răspândirii coronavirusului.

ADVERTISEMENT

”Avem una din cele mai scăzute rate de deces. Acest lucru ne permite să facem paşi spre uşurarea poverii. Avem un plan responsabil şi progresiv ce va permite reluarea activităţii pentru anumite categorii”, a spus el.

Procentul maxim de angajaţi permis la locul de muncă de 15% de până acum va fi ridicat la 30% cu păstrarea unor reguli stricte de igienă. Relaxarea măsurilor va viza, în principal, companiile din domeniile IT şi electronic.

ADVERTISEMENT

Prim-ministrul israelian a promis redeschiderea câtorva mari străzi comerciale şi reîntoarcerea la şcoală a copiilor care au nevoi educative speciale, dar în grupuri de maxim trei. Sporturile în aer liber pot fi de acum practicate de maxim două persoane, dar numai în raza a 500 de metri distanţă de locuinţă.

În urmă cu o săptămână, patru țări europene, Cehia, Austria, danemarca și Norvegia, au luat decizia de a relaxa măsurile de restricție. Și Elveția va relaxa gradual restricțiile antiepidemice, începând cu 27 aprilie.

ADVERTISEMENT