News

Trei tineri au furat seiful unei asociații de pensionari din Hunedoara. Suma uriașă extrasă de infractori

Trei tineri din Hunedoara, arestați după ce au furat seiful unei asociații de pensionari.
07.08.2021 | 20:18
Trei tineri au furat seiful unei asociatii de pensionari din Hunedoara Suma uriasa extrasa de infractori
ADVERTISEMENT

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara a anunțat sâmbătă, 7 august, că trei tineri au fost arestați preventiv după ce ar fi furat un seif care se afla în sediul unei asociaţii a pensionarilor din localitate.

Cele trei persoane sunt din Petroșani și au vârste cuprinse între 25 şi 32 de ani, din Petroşani. Aceștia au reușit să pună mână pe 168.000 de lei care se aflau în seif, confrom IPJ Hunedoara.

ADVERTISEMENT

Infractorii au fost reţinuţi în urma unor percheziţii efectuate într-un cartier din Petroşani, potrivit Digi24.

Trei tineri au furat 168.000 de lei din seiful unei asociații de pensionari din Hunedoara

Poliţiştii au stabilit că infractorii din Petroșani au acționat împreună cu un complice.

Aceștia au forţat uşa de acces în casieria asociaţiei pensionarilor. Acțiunea s-a petrecut în noaptea de 7 spre 8 iulie.

ADVERTISEMENT

După ce au pătruns în interior, cei patru tineri au luat un seif cu bani și l-au încărcat în portbagajul unei maşini. Ulterior au plecat de la locul faptei.

Ce sumă a fost recuperată până acum de către anchetatori?

În urma cercetărilor, magistraţii Judecătoriei Petroşani au emis pe numele suspecţilor mandate de arestare preventivă pe 30 de zile pentru furt calificat, al patrulea tânăr fiind deja în arestul Poliţiei, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Momentan, doar o parte infimă din suma totală a fost recuperată de la complicele celor 3 infractori.

“Până în momentul de faţă a fost recuperat aproximativ 10% din prejudiciul cauzat, suma respectivă fiind ridicată de la locuinţa bărbatului aflat în stare de arest preventiv”, a precizat IPJ Hunedoara.

ADVERTISEMENT

A fost amendat și reprezentantul asociaţiei de pensionari

Din cauza deficienţelor constatate, poliţiştii l-au sancţionat contravenţional pe reprezentantul asociaţiei de pensionari din Petroşani, de la sediul căreia a fost sustras seiful.

Acesta a primit o amendă de 2.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor minimale de securitate prevăzute de lege pentru tipul de activitate pe care o desfăşura.

ADVERTISEMENT