Sport

Trei tricolori cu gripă înainte de România – Belarus! Edi Iordănescu schimbă doar doi jucători din primul 11. Exclusiv

Selecționerul Edi Iordănescu are probleme de lot înaintea meciului cu Belarus de pe Arena Națională. Manea, Dobre și Nedelcearu prezintă simptome de gripă!
28.03.2023 | 13:23
Trei tricolori cu gripa inainte de Romania  Belarus Edi Iordanescu schimba doar doi jucatori din primul 11 Exclusiv
Fotbalistii romani Denis Alibec, Radu Dragusin si Ionuț Nedelcearu la antrenamentul oficial de dinaintea meciului impotriva Belarus, din cadrul preliminariilor Campionatului European 2024, desfasurat la Centrul National de Fotbal de la Mogosoaia, luni 27 martie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

România se pregătește de a doua partidă din preliminariile pentru Europeanul de anul viitor din Germania. După victoria din Andorra (2-0), tricolorii pregătiți de Edi Iordănescu vor întâlni naționala Belarusului marți, ora 21:45, pe Arena Națională.

Edi Iordănescu, probleme de lot înainte de România – Belarus. Cristi Manea, Ionuț Nedelcearu și Alex Dobre acuză simptome de gripă

Selecționerul Edi Iordănescu nu se va putea baza pe toți jucătorii pentru meciul cu Belarus. Acesta își propusese să facă unele schimbări în primul 11, dar întâmpină ceva probleme din acest punct de vedere.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, trei dintre jucători au acuzat simptome de gripă în dimineața partidei. Este vorba despre fundașul dreapta Cristi Manea, stoperul Ionuț Nedelcearu și extrema Alex Dobre. Sunt șanse foarte mici ca aceștia să joace, unii poate nici nu vor fi în lot!

Primii doi nici nu au jucat în partida din Andorra și erau luați în calcul pentru jocul de la București. Al treilea, Alex Dobre, a intrat în locul lui Olimpiu Moruțan, în minutul 73, făcându-și cu această ocazie debutul pentru naționala mare a României.

ADVERTISEMENT

Cuplul de fundași centrali, Drăgușin – Burcă, nu se schimbă, dar avem un nou fundaș stânga: Opruț în locul lui Sorescu!

Edi Iordănescu merge pe principiul consolidării unui prim 11, care, încet-încet, să poată fi rostit pe de rost cu una-două modificări. Este și situația liniei de fund, unde cuplul Drăgușin – Burcă dă încredere și trebuie să prindă „cheag”. Și contra Belarusului cei doi stoperi vor fi titulari.

O singură modificare se va face în defensivă. Anume, intrarea ca fundaș stânga a lui Raul Opruț în locul lui Deian Sorescu. De fapt Opruț trebuia să fie titular și în Andorra, dar nu a putut fi recuperat sută la sută și atunci Iordănescu a decis „coborârea” lui Sorescu din extremă stânga, așa cum a dezvăluit FANATIK în ziua meciului.

ADVERTISEMENT

În rest, Rațiu, care i-a câștigat încrederea selecționerului, este sigur de postul de fundaș dreapta. Cum la fel este și situația lui Ionuț Radu, goal-keeper-ul lui Auxerre fiind, probabil, „noul Tătărușanu” pentru națională ani buni de acum înainte.

Edi Iordănescu vrea continuitate și de la mijloc în sus. Iese Olaru, intră Tudor Băluță, iar Răzvan Marin va juca inter

Este foarte posibil ca Edi Iordănescu să facă doar două schimbări în primul 11 al României cu Belarus față de întâlnirea din Pirinei. În afara celei amintite cu Opruț fundaș stânga, la mijloc își va face loc Tudor Băluță. Cel care va ieși din linia de trei din fața apărării este Darius Olaru.

ADVERTISEMENT

Tudor Băluță va fi închizător, în timp ce Răzvan Marin și Stanciu vor fi interi. Cu această așezare Răzvan Marin joacă exact pe postul pe care dă cel mai bun randament. Nu se întrevăd modificări în ofensivă, Iordănescu dorind continuitate în toate compartimentele.

Cum ar putea arăta primul 11 al României cu Belarus:

Radu – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Opruț – R. Marin, Băluță, Stanciu – Moruțan, Alibec, Man.

Probabil că vom ataca Belarus cu Dennis Man în partea stângă, Alibec vârf împins și Moruțan în banda dreaptă. La fel cum s-a întâmplat în Andorra. Dacă nu se va produce o modificare de ultimă oră la extrema dreaptă!


  • 1,60 este COTA EXCLUSIVĂ CASA PARIURILOR pentru pronosticul „România marchează peste 1,5 goluri” la meciul România – Belarus

ADVERTISEMENT