Simona Halep

Trei turnee consecutive câștigate de Simona Halep. Își poate depăși recordul din 2015

21.09.2020 | 17:10
Trei turnee consecutive castigate de Simona Halep Isi poate depasi recordul din 2015
Simona Halep le transmite românilor să iasă în număr cât mai mare la vot
ADVERTISEMENT

Trei turnee consecutive câștigate de Simona Halep, odată cu succesul obținut la Roma! După victoriile de la Dubai și Praga, Halep s-a impus și în Italia și este gata de Roland Garros.

Românca a avut un parcurs impecabil la Roma și, chiar dacă a beneficiat de abandonul a două dintre adversarele sale, Halep a dovedit o formă incredibilă.

ADVERTISEMENT

Recordul stabilit de Halep odată cu victoria de la Foro Italico este o premieră pentru cariera sa. Românca nu a mai câștigat niciodată trei finale consecutive.

Trei turnee consecutive câștigate de Simona Halep. Nu a mai reușit asta niciodată

Prin victoria de la Roma, Halep a stabilit un record personal absolut remarcabil. Românca a ajuns la trei finale consecutive disputate și câștigate, în turnee WTA importante.

ADVERTISEMENT

Totul a început în Emiratele Arabe Unite, acolo unde Simona Halep s-a impus în finala de la Dubai, turneu disputat pe suprafață de tip hard. Meciul dintre ea și jucătoarea din Kazahstan, Elena Rybanika, a avut loc în data de 22 februarie și a fost câștigat de româncă în trei seturi, 3-6, 6-3, 7-6.

În august, pentru Simona Halep a început sezonul de pe zgură și românca a participat la turneul de la Praga. După un parcurs excelent, numărul 2 mondial a câștigat finala jucată contra jucătoarei din Belgia, Elise Mertens, cu 6-2, 7-5.

ADVERTISEMENT

La Roma, Halep a pierdut un singur set în cinci partide disputate pe parcursul celor cinci zile de concurs.  A câștigat cu 2-0 meciurile cu Jasmine Paolini și Dayana Yastremska. Yulia Putintseva în sferturi și Karolina Pliskova în finală au abandonat în setul doi, în vreme ce Garbine Muguruza a pierdut în fața Simonei Halep cu 1-2 în semifinale.

Prin intermediul acestor reușite, mai ales după ce a câștigat două turnee consecutive pe zgură, Simona Halep își solidifică statutul de favorită la Roland Garros. Românca va intra în competiția de la Paris cu obiectivul de a o câștiga și de a repeta performanța din 2018, când s-a impus în finală contra americancei Sloane Stephens.

ADVERTISEMENT

Își bate recordul din 2015?

În 2015, Simona Halep a stabilit un record personal de victorii. Ea a legat 15 meciuri consecutive câștigate în turneele WTA. În luna februarie câștiga trofeul de la Dubai, după ce o învingea în finală chiar pe Karolina Pliskova, adversara de astăzi. În drumul ei spre ultimul act, Halep le elimina și pe Ekaterina Makarova și Caroline Wozniacki.

După turneul de la Dubai, Halep se impunea și la Indian Wells, după ce trecea de adversare precum Karolina Pliskova, Carla Suarez Navarro sau Jelena Jankovic, în finală. După succesul de la Indian Wells, pentru Halep a urmat turneul de la Miami. Acolo a ajuns până în semifinale, unde a fost învinsă de Serena Williams.

Parcursul româncei între lunile februarie și aprilie ale anului 2015 i-au permis jucătoarei noastre să adune 15 victorii consecutive în circuitul WTA, record pe care l-ar putea doborî la Roland Garros.

Ajutată indirect și de pandemia de coronavirus, care nu i-a permis să participe la unele turnee organizate în ultimele luni, Halep este neînvinsă din data de 30 ianuarie, când a pierdut semifinala de la Australian Open în fața Garbinei Muguruza. Românca are până acum 13 victorii consecutive și are toate șansele să își depășească recordul din 2015. Tot ce trebuie să facă este să câștige trei meciuri la Paris.

Dacă Halep se impune la Roland Garros, va redeveni numărul 1 mondial, depășind-o pe australianca Ashleigh Barty, care nu va fi participa în cadrul turneului. Naomi Osaka și Bianca Andreescu au anunțat și ele că vor lipsi din Franța, iar Serena Williams încă nu a decis dacă va merge la Paris.

ADVERTISEMENT
Tags: