News

Trei zile de caniculă în România. ANM a emis cod galben pentru jumătate de țară

28.07.2020 | 13:31
Trei zile de caniculă în România. ANM a emis cod galben pentru jumătate de țară
Temperaturile pot ajunge până la 38 de grade/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că România intră sub caniculă începând marți până joi seara. Temperaturil vor fi ridicate în special în zona de est și de sud a țării, pentru care a fost emis un cod galben valabil miercuri și joi.

Potrivit informării meteorologice de la ANM, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, chiar caniculară în regiunile extracarpatice

ADVERTISEMENT

Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de peste 33…35 de grade, disconfortul termic va fi ridicat, iar pragul critic de 80 de unități al indicelui temperatură-umezeală (ITU) va fi atins în zonele de câmpie și podiș din sudul și estul țării și local din vest”, se arată în informarea emisă pentru intervalul marți, ora 12 – joi, ora 20.

Caniculă cu temperaturi de până 38 de grade

Miercuri și joi,  temperaturile vor crește și mai mult în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei și local în Moldova, iar temperaturile maxime vor atinge 35 de grade. Local, acestea vor ajunge chiar la 37-38 de grade.

ADVERTISEMENT

Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități, iar în cursul nopților temperatura aerului nu va coborî sub 20 de grade (nopți tropicale)”, a mai precizat ANM

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri