News

Trei zile de concediu în plus pentru această categorie de angajați! Care sunt condițiile pentru a beneficia de libere

08.04.2019 | 16:54
Trei zile de concediu in plus pentru aceasta categorie de angajati Care sunt conditiile pentru a beneficia de libere

Femeile care vor să aducă pe lume un copil, dar nu o pot face decât printr-o fertilizare in vitro vor beneficia de trei zile de concediu! Zilele libere vor fi plătite de angajator​, după cum reiese dintr-un proiect al Ministerului Muncii, care se află la avizare în cadrul Consiliului Economic și Social.

Concediul pentru inseminare ”in vitro” va fi plătit de angajator

Cele trei zile se vor acorda astfel:
1 zi la data efectuării puncției ovariene
2 zile începând cu data efectuării embriotransferului

Trebuie știu că solicitarea privind acordarea concediului de odihnă suplimentar va fi însoțită de scrisoare medicală eliberată de medicul specialist, în condițiile legii.

3 mii de euro pentru cuplurile infertile din Capitala

Primăria Capitalei sprijină cuplurile infertile

Conform notei de fundamentare, se asigură sprijinirea femeilor în procesul conceperii copiilor prin procedura de reproducere asistată, propunându-și măsuri de încurajare a natalității, orientate către populația activă, prevenind un declin demografic cu consecințe extrem de grave la nivel social, economic și politic.

Și Primăria Capitalei s-a implicat în lupta împotriva scăderii demografice! Municipalitatea acordă 3000 de euro pentru cuplurile infertile, care vor să aducă pe lume un copil.

“Am luat decizia de a iniţia etapa a doua a proiectului de fertilizare in vitro, pentru încă 2.000 de cupluri, pentru că la FIV1 avem o rată de succes de 70%: dintre cele 159 de proceduri medicale decontate şi finalizate, 112 sunt sarcini confirmate. FIV 1 şi-a atins ţinta pentru 1.000 de cupluri, acesta este numărul actual al participanţilor la program.

Este un proiect în care punem mult suflet, noi venim cu cifre, pentru că acesta este tiparul oricărei analize de oportunitate şi necesitate, dar fiecare nouă speranţă pentru un cuplu care intră în program, fiecare nouă sarcină, fiecare zâmbet au o valoare emoţională ce nu poate fi măsurată.

Beneficiarii vor primi, ca şi în cazul FIV 1, vouchere în două tranşe: în valoare de 4.600 de lei pentru medicamente şi în valoare de 9.200 de lei pentru procedurile medicale. Regulamentul acestui proiect va avea amendamente suplimentare faţă de proiectul anterior, în acord cu solicitările primite în această perioadă”, declara Gabriela Firea.

Tags: