ADVERTISEMENT
Cele mai citite

Guvernul a decretat trei zile de doliu naţional în memoria Regelui Mihai

Guvernul a decretat trei zile de doliu naţional în memoria Regelui Mihai!
Autor: Filon Stan | 06.12.2017 | 16:40
Guvernul a decretat trei zile de doliu naţional în memoria Regelui Mihai

România, în doliu! Premierul Mihai Tudose a anunţat miercuri că va fi decretat doliu naţional în zilele de 14, 15 şi 16 decembrie, când sunt programate funeraliile Regelui Mihai.

ADVERTISEMENT

„Astăzi, pe ordinea de zi, dacă Secretariatul General al Guvernului s-a mişcat corespunzător, va fi decretată stare de doliu naţional în zilele de 14, 15 şi 16 decembrie, zilele în care practic se desfăşoară funeraliile fostului rege al României”, a precizat Tudose, la începutul şedinţei de Guvern.

Doliu naţional în memoria Regelui Mihai! Guvernul a decretat doliu naţional pe data de 14,15 şi 16 decembrie

ADVERTISEMENT

Zilele de doliu naţional sunt stabilite prin Hotărâre de Guvern. Actul normativ stabileşte că în zilele de doliu naţional instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale sunt obligate să arboreze în bernă Drapelul României.

În zilele de doliu naţional, drapelul trebuie arborat în bernă şi la sediile partidelor politice, sindicate, la trecerile frontierei, pavilionul navelor. De asemenea, posturile naţionale de radio şi televiziune, dar şi instituţiile de cultură trebuie să îşi adapteze programul, iar toate manifestările culturale, artistice şi sportive programate pentru zilele de doliu sunt amânate.

ADVERTISEMENT

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!