Guvernul a decretat trei zile de doliu naţional în memoria Regelui Mihai

doliu national, doliu national in romania, doliu national in memoria regelui mihai

Guvernul a decretat trei zile de doliu naţional în memoria Regelui Mihai!

România, în doliu! Premierul Mihai Tudose a anunţat miercuri că va fi decretat doliu naţional în zilele de 14, 15 şi 16 decembrie, când sunt programate funeraliile Regelui Mihai.

„Astăzi, pe ordinea de zi, dacă Secretariatul General al Guvernului s-a mişcat corespunzător, va fi decretată stare de doliu naţional în zilele de 14, 15 şi 16 decembrie, zilele în care practic se desfăşoară funeraliile fostului rege al României”, a precizat Tudose, la începutul şedinţei de Guvern.

Doliu naţional în memoria Regelui Mihai! Guvernul a decretat doliu naţional pe data de 14,15 şi 16 decembrie

Zilele de doliu naţional sunt stabilite prin Hotărâre de Guvern. Actul normativ stabileşte că în zilele de doliu naţional instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale sunt obligate să arboreze în bernă Drapelul României.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, marcatori, comentariul live, statisticile partidei! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

În zilele de doliu naţional, drapelul trebuie arborat în bernă şi la sediile partidelor politice, sindicate, la trecerile frontierei, pavilionul navelor. De asemenea, posturile naţionale de radio şi televiziune, dar şi instituţiile de cultură trebuie să îşi adapteze programul, iar toate manifestările culturale, artistice şi sportive programate pentru zilele de doliu sunt amânate.

Citeste tot articolul »
viewscnt
OraPostulSportEveniment
21:45Telekom Sport 2
La Liga Barcelona - Deportivo
1 EUR4.6346 lei+0,0014
1 USD3.9285 lei+0,0100
1 XAU158.8245 lei+0,5663