News

Tren blocat de crengile unor copaci în Harghita. Zeci de pasageri au rămas în frig

Tren blocat de copaci în Harghita. Zeci de persoane care se aflau în garnitură au rămas în frig și așteaptă intervenția autorităților. În tren sunt aproximativ 40 de pasageri.
28.12.2021 | 10:11
Tren blocat de crengile unor copaci in Harghita Zeci de pasageri au ramas in frig
Tren blocat de crengile unor copaci în Harghita.
ADVERTISEMENT

Călătoria cu trenul devine o aventură în această perioadă a anului. În ultimele 24 de ore au fost semnalate tot mai multe probleme. Cea mai recentă s-a petrecut în Harghita.

Trenul Regio 4.504 care circula pe ruta Topliţa – Braşov este oprit marţi dimineaţă între localităţile Izvoru Mureşului şi Izvoru Olt.

ADVERTISEMENT

Problemele au apărut din cauza unor defecţiuni provocate de căderea unor crengi peste pantograful locomotivei.

Tren oprit de crengile unor copaci. Zeci de pasageri sunt blocați în frig

Potrivit ISU Harghita, în tren sunt aproximativ 40 de pasageri. Aceștia au rămas în frig așteptând o soluționare a defecțiunii.

ADVERTISEMENT

”Trenul Regio 4.504 care circula pe ruta Topliţa-Braşov prezintă defecţiuni în urma căderii unor crengi de arbori peste pantograful locomotivei.

Trenul este oprit între localităţile Izvoru Mureşului şi Izvoru Olt. În tren sunt circa 40 de pasageri”, precizează ISU Harghita.

ADVERTISEMENT

Se intervine cu o drezină pantograf pentru remedierea defecţiunii. Se estimează că problema va fi remediată în aproximativ o oră, mai arată ISU, conform Știripesurse.ro.

Un alt tren a rămas blocat de copaci pe Valea Prahovei. Seara trecută,  zeci de copii care se aflau în garnitură au rămas în frig şi întuneric. Și de această dată problemele au apărut după ce mai mulţi copaci s-au prăbuşit pe şine.

ADVERTISEMENT

Timp de mai multe ore, angajaţii CFR Infrastructură au încearcat remedierea problemelor. Ulterior, o locomotivă diesel s-a deplasat la fața locului pentru a tracta trenul în cel mai scurt timp.

Din păcate, sute de oameni, printre care şi copii, au petrecut mai multe ore chinuitoare în frig și beznă.

Din păcate, probleme s-ar putea să continue și în orele următoare, în condițiile în care condițiile meteo se anunță tot mai dificile. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile vor ajunge la -5 grade în nordul Moldovei.

ANM a transmis că vremea va fi predominant închisă şi se vor semnala precipitaţii slabe, mixte în Maramureş şi predominant ninsori în Moldova şi în estul Transilvaniei. Totodată, la munte vor fi doar ninsori la altitudini mari.

ADVERTISEMENT