News

Trei oameni au murit și 51 au fost răniți, după ce un tren a deraiat în SUA. O basculantă, cauza accidentului

Trei persoane au murit și 51 sunt rănite după ce trenul care îi transporta a deraiat la impactul cu o basculantă la o trecere de nivel nesemnalizată din Missouri, SUA.
28.06.2022 | 07:53
Trei oameni au murit si 51 au fost raniti dupa ce un tren a deraiat in SUA O basculanta cauza accidentului
Tren deraiat în SUA. 3 morți și 51 de răniți, bilanț preliminar. Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Trenul de pasageri, care aparține companiei Amtrak, transporta 243 de pasageri și 12 membri ai echipajului și s-a răsturnat pe o parte. Locomotiva și opt vagoane au deraiat de pe șine. Pe lângă șoferul basculantei au murit două persoane care se aflau în tren.

Tren deraiat în SUA, trei persoane au murit

Rețelele de socializare arată oameni care ies pe geamurile trenului răsturnat și așteaptă speriați salvatorii, 51 de persoane fiind transportate la spital.

ADVERTISEMENT

Potrivit Kansascity.com, accidentul feroviar din Missouri vine la câteva zile după ce un alt tren a lovit o mașină în Brentwood, California. Accidentul s-a soldat cu trei morți și doi răniți, potrivit sursei citate.

Trenul Amtrak călătorea de la Los Angeles la Chicago și a deraiat luni după-amiază, ora 12:43, ora locală. Potrivit patrulei de autostrăzi din Missouri accidentul s-a produs lângă Mendon.

ADVERTISEMENT

Un purtător de cuvânt al patrulei a spus că numărul total de răniți nu este cunoscut, dar spitalele din Missouri au numărat cel puțin 51 de pacienți.

Trenul a fost identificat drept un Southwest Chief Train 4. Mendon se află la aproximativ 100 de mile nord-est de Kansas City. Pasagerii din trenul deraiat au fost duși la gimnaziul de la Northwestern High School din Mendon, unde au fost amenajate mese pliabile cu gustări și mâncare.

ADVERTISEMENT

Voluntarii de la Centrul Comunitar al Corpului din Kirksville ale Armatei Salvării au oferit ”îngrijire emoțională și spirituală” supraviețuitorilor accidentului în sala de sport a liceului Northwestern, a declarat Brian Hoscheit, reprezentant al grupului.

Armata Salvării a adus gustări, paste și sticle de apă pentru supraviețuitorii accidentului care au rămas blocați în Mendon.

ADVERTISEMENT

Mary Bis, directorul senior al managementului situațiilor de urgență pentru Amtrak, a declarat unui grup de pasageri înghesuit în sala de sport a liceului Northwestern că accidentul va face obiectul unei investigații federale. Pasagerii nu vor putea recupera nimic rămas la bord până când anchetatorii nu o vor permite acest lucru.

Condoleanțe de la cel mai înalt nivel

Bis a anunțat că fiecărei persoane de la bordul trenului i se va facilita transportul către destinație. De asemenea, compania colaborează cu comunitatea locală pentru a le oferi victimelor camere de hotel.

Știu că a fost o zi lungă, în afara zonei de confort și tocmai ai supraviețuit unei situații cu adevărat dificile și înfricoșătoare. Sunt aici doar pentru a ne prelungi, desigur, scuzele pentru situația în care ne aflăm cu toții în acest moment și pentru a oferi asistență și a răspunde la orice întrebări”, a declarat Bis.

Secretarul american al Transporturilor, Pete Buttigieg, a postat un mesaj pe Twitter despre accidentul din Missouri și accidentul de tren care a ucis duminică trei persoane în California de Nord.

”Mâhniți de pierderea tragică de vieți omenești și de rănile în urma deraierii trenului din Missouri de astăzi și de coliziunea din nordul Californiei din weekend”, a scris Buttigieg.

Inima mea este cu toți cei afectați de deraierea oribilă a trenului de astăzi din Missouri”, a scris și politicianul Nancy Pelosi.

Missouri are 3.800 de treceri, majoritatea nesemnalizate

Trenul a deraiat la o trecere de cale ferată nesemnalizată, adică fără lumini sau bariere mobile care să avertizeze mașinile că trenul se apropie.

Este o intersecție nesemnalizată pe un drum cu pietriș”, a declarat purtătorul de cuvânt al patrulei de autostrăzi din Missouri, căpitanul Justin Dunn, într-o conferință de presă după accident.

Fără lumini, fără dispozitive electronice de control, lucruri de genul acesta”, a completat Dunn.

În Missouri există aproximativ 3.800 de puncte de trecere ale căii ferate, însă finanțarea permite îmbunătățiri la doar 30 de treceri pe an, potrivit autorităților. În aceste condiții, în nenumărate locuri mașinile își asumă un risc atunci când trec calea ferată.

ADVERTISEMENT