News

Două trenuri plecate duminică din Timișoara vor ajunge abia marți la Mangalia! Cum a fost posibil

24.06.2019 | 20:55
Doua trenuri plecate duminica din Timisoara vor ajunge abia marti la Mangalia Cum a fost posibil
Trenul de Timișoara-Mangalia va întârzia 30 de ore *foto: banatulazi.ro

Călătorie de coșmar pentru pasagerii a două trenuri care au plecat duminică, 23 iunie, din Timișoara, cu destinația Mangalia. Din cauza problemelor de infrastructură feroviară, dar și a inundațiilor, cele două trenuri vor ajunge în Mangalia abia marți, pe 25 iunie. Asta înseamnă că durata călătoriei din Timișoara până pe litoral a fost dublată!

Două trenuri Timișoara – Mangalia vor face 30 de ore!

În mod normal o călătorie de 793 de kilometri între Timișoara și Mangalia ar trebui să dureze 15 ore, dacă este vorba despre o garnitură din dotarea CFR. Trenurile au fost însă deviate din cauza inundațiilor iar călătorii vor ajunge să își petreacă în vagoane aproape 30 de ore. Astfel, trenul care a plecat duminică de la Gara de Nord din Timișoara în ziua de duminică, de la ora 17:30, va ajunge la destinație marți, la ora 00:30. Celălalt tren a plec la ora 19:30 din Timișoara, deci ar putea ajunge cu două ore mai târziu decât celelalte garnituri.

Cei de la Digi 24 au refăcut ruta celor două trenuri CFR. Acestea au fost întoarse de la Lugoj de la Drobeta Turnu Severin, unde ar fi trebuit să meargă pe o altă rută, din cauza inundațiilor. Trenul nu a mai plecat însă pe un alt drum, astfel încât oamenii au fost nevoiți să stea în gară până luni dimineața.

Trenul de Timișoara-Mangalia va întârzia 30 de ore *foto: digi24.ro
Trenul de Timișoara-Mangalia va întârzia 30 de ore *foto: digi24.ro

Ce au declarat cei de la CFR cu privire la cele două trenuri

Călătorii au povestit pentru Digi 24 cum au fost tratați de către CFR și au explicat că au primit cornuri și apa la gara Simeria: „S-a dat apă, care cum a putut să ia. Nu au dat nimănui individual. Câte un bax de apă la un vagon. În vagonul alăturat sunt 40 de elevi. Un vagon! Au dat un bidon de apă la 40 de elevi. Am încercat să sun la SMURD la Făget, să aducă cineva de mâncare. Între timp am plecat de acolo şi nu au reuşit să vină. Oamenii sunt foarte agitaţi. Nimeni nu spune nimic. Dau din umeri, nu sunt nici ei informaţi. La Făget ne-am oprit iar, a plecat locomotiva, nu avea apă. Au umplut locomotiva cu bidoane de 2 litri de apă. Ne-a spus conductorul”.

Oficialii CFR susţin că circulaţia trenurilor este oprită în judeţul Mehedinţi, iar CFR Infrastructură a dispus plecarea trenurilor de călători pe un alt traseu: „Trenul fost rerutat pe o rută ocolitoare, necesită întoarcerea pe o secţiune mare de traseu, urmându-şi apoi traseul spre litoral. CFR Călători a dispus regionalelor să ofere asistenţă călătorilor din tren în staţiile Simeria, Craiova şi Bucuresti. Chiar şi Constanţa, dacă va mai fi cazul, în momentul sosirii la destinaţia finală”, a declarat Adrian Vlaicu, purtător de cuvânt CFR Călători, pentru sursa citată.

Se pare că circulația trenurilor în zona Drobeta Turnu Severin se va relua abia peste două-trei zile, din pricina inundațiilor. Pe unul dintre sectoarele afectate, între Prunişori şi Balota, s-a decis ca oamenii să fie transportaţi mai departe cu autobuze.