Life

Trendul european de care părinții din România se feresc, deși ar putea salva bani: “Nu m-am încumetat”

Trendul european de care se feresc părinții din România, deși ar putea economisi sume mari de bani. De ce refuză să-l practice.
27.05.2024 | 22:12
Trendul european de care parintii din Romania se feresc desi ar putea salva bani Nu mam incumetat
Trendul din Europa evitat de părinții români, deși ar putea salva bani. Sursa foto: Pixabay, Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Trendul european care i-ar putea ajuta pe părinții din România să salveze bani, însă aceștia se feresc. Care este motivul și despre ce este vorba, de fapt? Are legătură cu jucăriile pentru copii.

Trendul european pe care părinții din România îl evită, chiar dacă ar putea salva bani

În ziua de astăzi, în Europa circulă un trend practicat de mulți părinți, care aleg să le cumpere copiilor jucării la mâna a doua. Totul este sustenabil, dar și mai ieftin.

ADVERTISEMENT

În Franța, de exemplu, mai mult de 80% dintre părinți au achiziționat, în ultimul an, cel puțin o jucărie second hand pentru copiii lor. Prețurile sunt mult mai avantajoase pentru cei care fac acest lucru.

Pe de altă parte, părinții din România nu sunt la fel de deschiși în legătură cu produsele la mâna a doua. “Trebuie să mă asigur că vine dintr-o sursă credibilă. Nu m-am încumetat la second hand”, a spus un părinte, potrivit Observator News.

ADVERTISEMENT

Piața jucăriilor de la noi din țară a crescut considerabil în fiecare an. Cifra de afaceri de pe piață depășea, în 2022, 1,7 miliarde de lei. Aceasta a fost cea mai mare cifră înregistrată pe piață din istoria țării.

Peppa Pig este un personaj apreciat de foarte mulți copii. În general, o astfel de jucărie costă în jur de 100 de lei în magazine. În schimb, prețul este mult mai mic în second hand, acolo unde poate ajunge chiar și la 27 de lei.

ADVERTISEMENT

Ce variantă mai există dacă nu vrei să cumperi jucării second hand

Cu toate acestea, există o soluție și pentru cei care își doresc o variantă sustenabilă, însă nu își doresc să achiziționeze jucării la mâna a doua. Aceștia pot închiria jucării pentru copiii lor.

Prețul unui abonament începe de la 155 de lei pe lună pentru trei jucării din lemn, care sunt adaptate în funcție de vârsta copilului. Magazinul respectiv vine cu o soluție în cazul în care jucăria se deteriorează.

ADVERTISEMENT

“Mămicile plasează o comandă. Abonamentele noastre sunt de trei şi cinci jucării. Dacă jucăriile se deteriorează. Se oferă un discount familiilor, iar jucăria rămâne la ei”, a explicat Roxana Streinu, proprietarul unui magazin de închirieri jucării.

ANPC i-a avertizat pe părinți să fie atenți la ceea ce achiziționează, deoarece sunt multe jucării contrafăcute. Experții în parenting susțin cumpărarea jucăriilor la mâna a doua, însă doar în anumite condiții.

“Ai noştri copii sunt tot timpul educaţi în spiritul asta de ‘am folosit un pic şi am aruncat’, deci să avem jucării second hand este un concept foarte bun.

Cred că ar fi bine să fim atenţi ca ele să nu fie stricate, pentru că o să creăm frustrare în copil”, a spus Gabriela Maalouf, specialist în parenting.

ADVERTISEMENT
Tags:
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul...
Englezii l-au ironizat pe Edi Iordănescu. Incredibil ce au remarcat jurnaliștii britanici: „Omul care conduce România...”
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat...
Un șofer a ajuns în chinuri groaznice la spital după ce a încercat să-şi oprească un strănut. Avertismentul medicilor
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și...
Septuagenarul care a câștigat 10 miliarde la pariuri. Bărbatul este din Argeș și a reușit să se îmbogățească
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară,...
Reacţia unei turiste străine care a devenit voluntară într-un proiect unic în ţară, la Timiş: "Oamenii vor fi mai fericiți"
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român....
Câţi bani poate primi Nadia Comăneci, lună de lună, de la statul român. Suma a fost făcută publică
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe:...
A recunoscut tot, în sfârșit! De ce s-a bătut Anamaria Prodan cu Reghe: 'Mi-am dat seama că...'
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție...
Modificări la SGR din 3 iulie! Se anunță schimbări la Sistemul de Garanție – Returnare, transmite ReturRO
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce...
EXCLUSIV Dezvăluiri cutremurătoare făcute de Marinela Chelaru. "Nu mă mai sună nimeni." Ce pensie incredibilă are actrița
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Paste cu sos de roșii și brânză feta. Un prânz gustos și sățios
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu...
Ilinca Vandici rupe tăcerea despre infidelitatea fostului ei soţ, Andrei Neacşu. „Eu nu am zis că accept, am zis că iert”
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit...
REPORTAJ Lacrimogene de campanie în Mihăilești, Giurgiu: polițiști înarmați și jandarmi au venit să oprească un protest față de primar
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte...
Pepe și Yasmine Ody, nuntă cu peripeții. Aristul a avut mari emoții înainte de eveniment: „I-am comandat pe un site și de patru ori mi-au trimis banii înapoi”