Fotbal international

Trent Alexander-Arnold şi Naby Keita, ţinte ale atacurilor rasiste online. Reacţia oficială a lui Liverpool

07.04.2021 | 16:32
Trent AlexanderArnold si Naby Keita tinte ale atacurilor rasiste online Reactia oficiala a lui Liverpool
ADVERTISEMENT

Trent Alexander-Arnold şi Naby Keita, jucători ai lui Liverpool, au devenit ţinta unor atacuri rasiste în mediul online. Mai exact, pe Instagram, au apărut comentarii cu imagini ce reprezentau maimuţe.

În cazul fundaşului dreapta, emojiurile cu maimuţe au fost la o fotografie postată în ziua de Paşte (n.r. – 4 aprilie), în timp ce mijlocaşul din Guineea a primit acelaşi tip de comentarii la o imagine distribuită înaintea partidei cu Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Liverpool a pierdut cu 1-3 pe terenul lui Real Madrid în turul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. Returul se va disputa pe Anfield (în cazul în care nu se vor impune alte restricţii din cauza pandemiei) pe 14 aprilie.

Trent Alexander-Arnold şi Naby Keita, ţinte ale atacurilor rasiste online

În ultimele zile, Trent Alexander-Arnold şi Naby Keita de la Liverpool au primit comentarii sub forma unor imagini (emoji) cu maimuţe la postările lor de pe Instagram.

ADVERTISEMENT

Conform presei din Anglia, gigantul Facebook, compania care deţine şi platforma Instagram, a declarat că va investiga incidentele.

Reacţia lui Liverpool

Clubul de pe Anfield a reacţionat şi el, tot prin intermediul Instagram: „Din păcate, încă o dată discutăm despre un abuz rasial dezgustător în dimineaţă de după un meci de fotbal. Este absolut inacceptabil şi trebuie să înceteze.

ADVERTISEMENT

Liverpool FC condamnă toate formele de discriminare şi lucrează, împreună cu partenerii săi din iniţiativa Red Together (n.r. – Roşu Împreună), într-o campanie împotriva discriminării.

În calitatea noastră de club, vom oferi jucătorilor noştri tot sprijinul de care au nevoie. De asemenea, vom colabora cu autorităţile pentru identificarea şi, dacă este posibil, judecarea celor responsabili.

ADVERTISEMENT

Ştim că nu va fi suficient până atunci când cele mai drastice măsuri de prevenţie nu vor fi adoptate de platformele de social media şi de cei care le guvernează.

Situaţia actuală nu trebuie să continue şi este datoria fiecăruia dintre noi să facă tot posibilul pentru aceasta“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Liverpool Football Club (@liverpoolfc)

Numărul scandalurilor rasiste, în creştere

În ultima perioadă, scandalurile din cauza rasismului în fotbal s-au înmulţit. PSG şi Istanbul au ieşit de pe teren la un meci de Liga Campionilor arbitrat de Ovidiu Haţegan. Sebastian Colţescu, al patrulea oficial al partidei, a fost investigat de UEFA şi s-a stabilit că atunci când a rostit „ăla negru“ nu a fost vorba, totuşi, despre rasism.

În ultima etapă din La Liga, jucătorii Valenciei au ieşit de pe teren în meciul de la Cadiz după ce Juan Cala, fundaşul gazdelor, l-ar fi insultat pe Mouctar Diakhaby de la oaspeţi. În cele din urmă, după 30 de minute, ambele formaţii au revenit pe teren, iar Cadiz a câştigat cu 2-1.

Edinson Cavani de la Manchester United a fost suspendat 3 etape pentru un mesaj postat pe Instagram. El i-a răspuns unui apropiat, care îl felicitase pentru marcarea unei duble cu Southampton, folosind cuvintele „Gracias Negrito“, iar vorbele sale au fost considerate rasiste şi ofensatoare.

ADVERTISEMENT