News

Trenul de pe linia Gara de Nord – Aeroportul Otopeni nu va circula în următoarele două zile. Alternativele călătorilor

În următoarele două zile, marți și miercuri, trenul CFR de pe linia Gara de Nord - Aeroportul Otopeni nu va circula. Autoritățile au anunțat ce alternative au cetățenii.
13.03.2023 | 21:37
Trenul de pe linia Gara de Nord  Aeroportul Otopeni nu va circula in urmatoarele doua zile Alternativele calatorilor
Trenul Gara de Nord - Aeroportul Otopeni, suspendat două zile. Sursa foto: CFR Infrastructură
ADVERTISEMENT

O serie de revizii la electromecanismele de macaz și la schimbătoarele de cale vor cauza suspendarea unor curse de tren pentru zilele de marți și miercuri de pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Otopeni. Trenurile vor fi înlocuite cu autobuze.

Trenul Gara de Nord – Aeroportul Otopeni, suspendat două zile. Ce autobuz va înlocui această rută feroviară

Cetățenii din Capitală și din zonele din apropiere trebuie să știe că toate cursele cu trenul spre Aeroportul ”Henri Coandă” vor fi suspendate temporar în următoarele două zile. Măsura va fi în vigoare marți și miercuri, pe 14, respectiv 15 martie.

ADVERTISEMENT

Conform unui anunț al CFR Infrastructură, în zonă au loc o serie de lucrări. E vorba de reviziile bianuale la electromecanismele de macaz și la schimbătoarele de cale.

Acestea se vor desfășura timp de două zile în stațiile HM Pajura, Mogoșoaia și în zona racordului spre Aeroport. Prin urmare, se va recurge la închiderea temporară a circulației trenurilor pe ruta București Nord – Pajura – Mogoșoaia – Aeroport, se arată într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

”Un total de 12 curse din cele 72 prevăzute în orarul zilnic de circulație al trenurilor care merg pe relația București Nord – Aeroport „Henri Coandă” vor fi suspendate pe 14 şi 15 martie. Suspendarea, în intervalul orar 09:00 – 13:30”, anunță CFR.

Cetățenii obișnuiți cu transportul pe cale feroviară nu trebuie să intre în panică. Autoritățile spun că, pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Otopeni va fi pusă la dispoziţie linia de autobuz 780.

ADVERTISEMENT

Linia va funcţiona pe 14 și 15 martie între orele 09:00 şi 14:22, în locul trenului de aeroport. Așadar, autobuzul va face legătura între Gara Basarab, Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional Otopeni ”Henri Coandă”.

Stațiile în care va opri autobuzul 780

De notat că autobuzele liniei 780 vor opri, pe ambele sensuri, în toate staţiile de pe parcurs. E vorba de Gara Basarab, Gara de Nord, Clăbucet, Piaţa Presei, Aeroport Băneasa, Institutul Meteorologic, Aleea Privighetorilor, AMCO, Primăria Otopeni, Aeroport Henri Coandă Plecări, Aeroport Henri Coandă Sosiri.

ADVERTISEMENT

”Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) va dispune reluarea temporară a funcţionării liniei de autobuz 780 ori de câte ori circulaţia trenurilor între Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional Otopeni „Henri Coandă” este întreruptă”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT