News

Trenuri blocate din cauza vremii. Furtunile au făcut ravagii în vestul țării

28.06.2019 | 10:31
Trenuri blocate din cauza vremii Furtunile au facut ravagii in vestul tarii
Trenuri blocate din cauza vremii. Furtunile au făcut ravagii în vestul țării

Sunt din nou probleme majore pe calea ferată. Mai multe trenuri stau oprite de ore bune în câmp, după ce pe linia Slatina-Timiș și Armeniș copacii au căzut pe liniile de contact. Conform informațiilor disponibile în acest moment, circa 800 de călători sunt blocați în garniturile feroviare, iar întârzierile sunt de ordinul orelor. Acest incident vine ca urmare a furtunilorcare au lovit județul Caraș-Severin.

Sute de călători în trenurile blocate în vestul țării

Conform reprezentanțillor de la ISU Caraș-Severin, “până în acest moment este afectat traficul a 5 trenuri cu aproximativ 700-800 de călători. Se estimează că avariile vor fi remediate până în jurul orei 11:00”. Autoritățile au decis să tracteze trenurile cu locomotive diesel, având în vedere că liniile de contact au fost rupte de copacii căzuți. La sosirea în București, un tren de la Arad înregistrează la momentul transmiterii acestei știri 360 de minute întârziere, iar unul care a plecat din Timișoara are o întârziere de 200 de minute.

Furtunile violente din ultima perioadă au dat total traficul feroviar peste cap. În această săptămână, două trenuri plecate din Timișoara, cu destinația Mangalia, au ajuns la destinație cu peste 30 de ore întâziere. Asta înseamnă că durata călătoriei din Timișoara până pe litoral a fost dublată! Situația a fost provocată de viituri care au afectat calea ferată și au făcut ca trenurile să fie întoarse de la Lugoj de la Drobeta Turnu Severin, unde ar fi trebuit să meargă pe o altă rută. Nici această soluție nu s-a dovedit a fi utilă, iar problemele de pe calea ferată au făcut ca oamenii să rămână blocați ore în șir în trenuri.

Mai multe trenuri au fost blocate din cauza pagubelor produse de furtuni. foto: digi24.ro

Furtunile au făcut ravagii în țară

Pe lângă faptul că traficul feroviar a fost dat peste cap, furtunile au provocat și alte pagube. Peste 10.000 de locuinţe din mai multe localităţi din judeţul Alba au rămas joi noaptea fără energie electrică, din cauza vijeliilor. Totodată, În Timișoara, izolația unui bloc s-a desprins de pe clădire și a fost azvârlită pe şosea. În Oradea, canalizările au refulat şi vântul, cu o forță impresionantă, a pus la pământ copaci.

De asemenea, o vijelie a lovit municipiul Arad, iar mai mulți copaci au fost doborâți pe străzi. Canalizarea nu a mai făcut față căderilor masive de apă și a refulat. Conform estimărilor meteorologilor, peste 50 de litri de precipitații au căzut pe metrul pătrat, iar vântul a suflat cu circa 100 de kilometri pe oră.