ADVERTISEMENT
News

Trenuri suspendate pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Otopeni, la o lună de la inaugurare

Autor: Cerasela Stafie | 19.01.2021 | 19:17
Trenuri suspendate pe ruta Gara de Nord - Aeroportul Otopeni, la o lună de la inaugurare
Trenuri suspendate pe ruta Gara de Nord - Aeroportul Otopeni, la nici o lună de la inaugurare Sursa foto: Facebook

O companie feroviară a anunțat suspendare trenurilor pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Otopeni. Acest lucru se întâmplă la aproximativ cinci săptămâni de la inaugarea acestei rute.

ADVERTISEMENT

Transferoviar Călători a distribuit un mesaj pe contul de Facebook prin care precizează că garniturile companiei nu vor circula pe acestă rută pentru aproximativ trei săptămâni. Motivul este reprezentat de o solicitare a CFR Infrastructură, pentru întreținerea segmentului de cale ferată.

În cursul zilei de astăzi, CFR Călători a anunțat mai multe probleme cauzate de vremea rea. Acestea sunt reprezentate de fisuri ale șinelor, apărute din cauza gerului.

Trenuri suspendate pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Otopeni, la o lună de la inaugurare

„Având în vedere solicitările CFR Infrastructură pentru efectuarea lucrărilor de întreţinere a liniei de cale ferată pe relaţia Bucureşti Nord – Aeroport H. Coandă, trenurile T.F.C. vor fi anulate în perioada 25.01.2021 – 13.02.2021”, anunță Transferoviar Călători pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

Reprezentații companiei mai precizează că „în data de 25 ianuarie vor circula doar trenurile 15021 pe relaţia Bucureşti Nord – Aeroport H. Coandă şi trenul 15020 pentru retur”. Nici în ziua de 14 februarie programul normal nu o să fie reluat: „în data de 14 februarie 2021 nu vor circula trenurile 15021 pe relaţia Bucureşti Nord – Aeroport H. Coandă şi trenul 15020 pentru retur”, au adăugat aceștia.

Noua rută dintre Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă a fost dată în folosință la data de 13 decembrie, iar problemele au apărut încă din prima zi. Reprezentanții companiei CFR SA au anunțat că au avut loc mici întârzieri din cauza unor probleme tehnice.

”Dat fiind faptul că este prima secţie de cale ferată, pe care se aplică sistemul de operare de tip “cadenţat”, pe o linie nouă şi cu o instalaţie nouă, au apărut aceste probleme tehnice, însă ele au fost deja identificate şi vor fi rezolvate în scurt timp, astfel încât circulaţia trenurilor spre şi dinspre Aeroport să se desfăşoare in condiţii normale de trafic”, au transmis aceștia printr-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Problemele s-au înmulțit în ultima vreme. În această dimineață CFR Călători a anunțat probleme cauzate de gerul aprig pentru circulația a trei tenuri. În două dintre aceste cazuri, vremea aspră a dus la fisurarea șinelor căii ferate.

Companiile feroviare le recomandă oamenilor care intenționează să călătorească cu trenul să se informeze cu privire la condițiile meteorologice. Totodată, călătorii sunt sfătuiți și să ceară informații cu privire la posibilele întârzieri sau anulări ale unor curse.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!