News

Trenurile Soarelui 2019. Care sunt rutele și tarifele în acest an

Autori: Alexa Serdan, Alexandru Năstase | 13.06.2019 | 11:21
Trenurile Soarelui leagă mai multe orașe de Marea Neagră. Sursa foto - facebook

Călătoriile cu Trenurile Soarelui vor reintra în circulație, de la sfârșitul săptămânii și vor oferi legături direct cu stațiunile de la Marea Neagră, dar și cu Delta Dunării din mai multe regiuni ale țării. Astfel, peste 40 de trenuri vor merge pe aceste rute. „CFR Călători informează că, începând cu data de 14/15 iunie 2019, va lansa programul estival de transport Trenurile Soarelui. Timp de aproape trei luni, până la data de 8/9 septembrie, peste 40 de trenuri vor asigura zilnic legături directe din toată ţara cu staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării”, se menţionează într-un comunicat al companiei.

Care sunt rutele pe care vor circula Trenurile Soarelui

Aşadar, pe toată durata verii, 22 trenuri directe, 11 dintre ele pe fiecare sens, şi ramurile aferente care pornesc din principalele oraşe vor avea ca destinaţie Constanţa/Mangalia şi retur. Atenţie – şase dintre acestea, 3 tur/3 retur – nu vor tranzita Bucureştiul. Totuşi, 32 de trenuri, 16 tur/16 retur vor asigura legătura Capitalei cu litoralul şi retur, 14 din ele , câte 7 pe fiecare sens, ajungând până la Mangalia şi retur, restul având capăt de linie la Constanţa.

„Între Constanţa şi Mangalia vor exista legături frecvente cu trenul, fiind astfel deservite toate staţiunile de pe litoral. Trenurile InterRegio sunt dotate cu instalaţii de climatizare, iar trenurile de lung parcurs au în compunere vagoane de dormit şi cuşetă”, precizează CFR Călători. Durata unei călătorii este de 1 oră și 58 de minute, fără oprire.

Care sunt rutele pe care vor circula Trenurile Soarelui. Trenurile soarelui
Trenurile Soarelui circulă pe perioada verii. sursa foto – facebook

Care va fi prețul unui bilet vara aceasta până la mare

Trebuie specificat că legătura cu Delta Dunării se va face mai ușor prin intermediul a două trenuri directe, unul tur și altul retur. Acestea vor pleca din gara București Nord şi vor avea capătul de linie la Tulcea Oraș. De asemenea, în fiecare zi, patru trenuri, două tur/două retur vor continua să circule între Medgidia şi Tulcea. „Pentru serviciile cuprinse în programul special estival sunt valabile toate facilităţile de călătorie acordate prin legi sau hotărâri de guvern în vigoare.

Tariful pentru o călătorie Bucureşti – Constanţa, fără nicio ofertă comercială, este 59,6 lei la tren IR, clasa a 2-a. Dacă se achiziţionează un bilet dus-întors, călătorul beneficiază deja de 10% reducere, iar dacă biletul este achiziţionat online se mai adaugă o reducere de 5%. De asemenea, pentru cumpărarea biletelor cu cel puţin 21 de zile în avans, reducerea este de 25% din tariful de transport. Cu oferta Minigrup 2-5, reducerile acordate sunt de până la 30% dacă achiziţionarea se face online”, au precizat cei de la CFR Călători legat de tarife.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!