News

Trenurile vor întârzia şi mai mult, călătorii vor aştepta zeci de minute pe caniculă, în gări. CFR avertizează ca se vor aplica restricții de viteză

Canicula va aduce întârzieri mari pentru trenuri, iar călătorii vor fi nevoiți să suporte canicula din gări. Viteza locomotivelor va fi redusă
01.07.2024 | 18:30
Trenurile vor intarzia si mai mult calatorii vor astepta zeci de minute pe canicula in gari CFR avertizeaza ca se vor aplica restrictii de viteza
Românii se pot aștepta la întârzieri și mai mari ale trenurilor în aceasta perioadă. CFR spune că se vor introduce restricții de viteză. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Odată cu valul de căldură extremă, mii de pasageri din România au avut de-a face cu întârzieri considerabile ale trenurilor. CFR Călători ne informează că aceasta este doar începutul.

Trenurile vor avea întârzieri mari

Principalul operator feroviar din țară anunță că va impune restricții de viteză pe calea ferată în perioadele de caniculă și furtuni severe, pentru a asigura siguranța călătorilor, scrie realitatea.net.

ADVERTISEMENT

„România se confruntă cu temperaturi extrem de ridicate ce au impact şi în transportul feroviar. Ca atare se extind restricţiile de viteză pe calea ferată pe perioada prognozată de meteorologi ca fiind caracterizată cu fenomene meteo extreme: caniculă şi furtuni puternice.

Prioritatea CFR Călători este siguranţa pasagerilor şi face eforturi susţinute pentru menţinerea în circulaţie a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalaţii de climatizare”, potrivit unui comunicat al CFR, citat de realitatea.net.

ADVERTISEMENT

Aceste măsuri sunt necesare deoarece, în zilele cu temperaturi extreme, șinele de cale ferată pot ajunge la temperaturi între 50 și 80 de grade Celsius sub soare.

Infrastructura feroviară a României nu poate face față fenomenelor climatice

Conform declarațiilor oficiale, atât infrastructura feroviară cât și materialul rulant din România nu au fost concepute pentru a face față temperaturilor înalte cauzate de schimbările climatice.

ADVERTISEMENT

„Aceasta este o provocare cu care se confruntă atât România, cât şi ţările care trec prin aceleaşi schimbări climatice. În zilele cu temperaturi exterioare caniculare la nivelul şinei se înregistrează de multe ori chiar şi peste 50 – 80 de grade Celsius la soare.

Trebuie avut în vedere că ţările care au, tradiţional, o climă mult mai caldă au proiectată infrastructura şi materialul rulant pentru a rezistă la temperaturi mult mai ridicate. Totodată şi în aceste ţări se iau aceleaşi măsuri de prevenţie, precum în România, dacă temperatura creşte peste nivelul pentru care a fost proiectat transportul feroviar”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Pentru a asigura o călătorie sigură în condiții de caniculă, CFR Călători sfătuiește pasagerii, mai ales pe cei cu sensibilitate crescută la căldură sau care suferă de afecțiuni medicale: să se hidrateze constant și să aibă mereu la îndemână o sticlă cu apă; să aibă la ei medicamentele necesare tratării afecțiunilor lor; și să anunțe imediat personalul de tren dacă nu se simt bine sau observă pe cineva care are nevoie de ajutor.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a...
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a părăsit România, unde a venit pentru a-şi vedea tatăl la azil!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI de când a IEȘIT din INCHISOARE! Ceas de 200 de mii...
PRIMELE IMAGINI de când a IEȘIT din INCHISOARE! Ceas de 200 de mii de EURO la MÂNĂ
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Euro 2024. Corespondență din Munchen de la Daniel Nanu. Interviu cu Mihai Rusu,...
Euro 2024. Corespondență din Munchen de la Daniel Nanu. Interviu cu Mihai Rusu, vocea de la „Europa Liberă”. (2)
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși