News

Trezirea “tigroaicelor”! CSM București, pe podium la fiecare Final Four

13.05.2018 | 20:15
Trezirea tigroaicelor CSM Bucuresti pe podium la fiecare Final Four

CSM București a câștigat cu 31-30 finala mică din Final Four, împotriva lui Rostov. “Tigroaicele” au avut o altă față în această confruntare după dezamăgirea de sâmbătă când au pierdut fără drept de apel în fața lui Gyor. 

Deși nu au mai debordat de entuziasm, românii s-au strâns în număr mare și la finala mică, dintre CSM București și Rostov Don. “Ai noștri” au fost vocali, efervescenți, față de fanii ruși, destul de molcomi în start de meci.

CSM vs. Rostov: 8 goluri în primele 10 minute / CSM vs. Gyor: 0 goluri în primele 10 minute

Sâmbătă au fost 1000 de români, care au rămas loiali și la meciul “de bronz”. Au luat-o de la capăt și și-au încurajat echipa din prima secundă. Startul a fost bun de meci din partea CSM-ului. Jorgensen a marcat în primele secunde, iar apoi echilibrul a fost păstrat de Maysa Pessoa, care a avut două parade de senzație.

Gullden a arătat alt tonus, Grubisic a început să apere după ce în ajun nu prea a reușit să pareze mingile adverse. Neagu a început pe bancă meciul, dar a fost substituită perfect de Niombla.

Trezirea tigroaicelor! CSM București, pe podium la fiecare Final Four
Meciul de handbal feminin dintre CSM Bucuresti si Rostov Don din Final Four-ul Ligii Campionilor, contand pentru locul al 3-lea, la sala Papp Laszlo din Budapesta, duminica 13 mai 2018

Începutul a fost dominat de CSM București. Grubisic a avut 3 intervenții și după 6 minute scorul era 5-1 pentru CSM. Putea fi un scor mai mare dacă în poatea cealaltă nu era Pessoa, care a mai scos trei intervenții din postură de 1 la 1.

Grubisic și-a continuat forma excelentă și în minutul 10 scorul a fost 8-4, adică CSM a marcat cu 8 goluri mai multe decât ieri în același interval de timp. Ce diferență!

Rostov, K.O. în minutul 17

Ritmul s-a mai domolit apoi, dar CSM a rămas la cârmă, rusoaicele neavând niciun orizont. Spre deosebire de semifinale, Gullden a început să și marcheze și dominarea CSM-ului era vizibilă și pe tabelă: 10-5 după 15 minute.

În minutul 17, Rostov era K.O. 12-5 pentru CSM București, un joc în mare viteză, o defensivă solidă. Ce bine e să joci fără presiune!

Trezirea "tigroaicelor"! CSM București, pe podium la fiecare Final Four
Meciul de handbal feminin dintre CSM Bucuresti si Rostov Don din Final Four-ul Ligii Campionilor, contand pentru locul al 3-lea, la sala Papp Laszlo din Budapesta, duminica 13 mai 2018.

Prima parte a curs în același sens. CSM domină, dar este și puțin mai neglijentă în defensivă. Și asta a mai redus din diferență. Câteva ratări și de la 8 goluri avans s-au făcut 4.

Dar, “tigroaicele” au știut să gestioneze situația și au marcat rapid două goluri pe extreme, prin Udriștoiu și Curea, în superioritate numerică. Finalul de repriză ne-a adus cu 5 goluri avans: 19-14, CSM reușind să înscrie în ultima secundă prin Udriștoiu.

Relaxarea care era să ne coste

Partea a adoua a meciului a început relaxat pentru CSM București. Gullden și Jorgensen au marcat în primele minute, diferența rămânând constantă, 5 goluri în favoarea româncelor.

Trezirea "tigroaicelor"! CSM București, pe podium la fiecare Final Four
Meciul de handbal feminin dintre CSM Bucuresti si Rostov Don din Final Four-ul Ligii Campionilor, contand pentru locul al 3-lea, la sala Papp Laszlo din Budapesta, duminica 13 mai 2018.

Jorgensen și-a transformat brațul în tun în repriza secundă reușind să marcheze de pe linia de 9 metri de două ori la rând. Dar apărarea nu a mai fost la fel de agresivă ca în startul meciului și rusoaicele au reușit să puncteze mai ușor.

Trei intervenții la rând are portarului Mekhdieva au dus scorul la 25-22 cu 15 minute înainte de finalul meciului. CSM irosea atacurile și se simțea o ușoară tensiune.

Cum în handbal totul se poate schimba foarte ușor, lucrurile au luat o turnură urâtă pentru CSM. Mekhdieva și-a continuat paradele și scorul a devenit 25-25 după ce rusoaicele au marcat tot. Johansson a cerut time-out, iar atmosfera relaxată a dispărut și a apărut tensiunea în rândul CSM-ului.

Final gestionat perfect

Rușii din tribune s-au trezit după o amorțeală de mai bine de 45 de minute și finala mică era pe muchie de cuțit. Dar, “tigroaicele” au știu să gestioneze situația și au reușit să preia conducere și să se distanțeze la 3 goluri cu 8 minute înainte de final.

Gullden, Jorgensen și Neagu au jucat foarte bine în ofensivă și au făcut diferența în momentele tensionate din final. Defensiva a devenit mai agresivă și CSM a recăpătat controlul în final de meci.

Trezirea "tigroaicelor"! CSM București, pe podium la fiecare Final Four
Cristina Neagu in meciul de handbal feminin dintre CSM Bucuresti si Rostov Don din Final Four-ul Ligii Campionilor, contand pentru locul al 3-lea, la sala Papp Laszlo din Budapesta, duminica 13 mai 2018.

Până la urmă s-a încheiat 31-30 în favoarea lui CSM București. Un rezultat mai strâns decât ceea ce s-a întâmplat pe teren. Pentru CSM a fost un Final Four cu multe regrete, dar să nu uităm că vorbim de o echipă care a jucat Final Four la fiecare participare în Ligă, trei din trei.

CSM București, podium la fiecare participare în Champions League

“Tigroaicele” au urcat pe podium la toate participările din Champions League și cu siguranță, la anul se anunță din nou una dintre favorite. Nu va mai fi Gullden, dar vor fi Radicevic, Cvijic sau Lekic, venite de la o altă forță a Europei, Vardar Skopje.

Singura necunoscută pentru stagiunea următoare rămâne cea de pe banca tehnică. Per Johansson este una dintre variante, însă în acest moment se știe doar că va fi un antrenor străin.

Meciul de handbal feminin dintre CSM Bucuresti si Rostov Don din Final Four-ul Ligii Campionilor, contand pentru locul al 3-lea, la sala Papp Laszlo din Budapesta, duminica 13 mai 2018.

Un lucru este sigur: în stagiunea următoare, CSM București va fi și în sezonul viitor una dintre echipele stelare ale Europei.

2016 este anul în care CSM București a câștigat Champions League

3 participări în Final Four are CSM București, în fiecare sezon de Ligă la care a participat