Sport

Tribunalul București a respins cererea avocaților lui Mario Iorgulescu de a suspenda procesul pentru omor din culpă. Fiul președintelui LPF va fi judecat în lipsă

Tribunalul București a respins cererea avocaților lui Mario Iorgulescu (27 de ani), iar instanța va începe procesul în care tânărul este acuzat de omor.
18.08.2022 | 18:36
Tribunalul Bucuresti a respins cererea avocatilor lui Mario Iorgulescu de a suspenda procesul pentru omor din culpa Fiul presedintelui LPF va fi judecat in lipsa
3 ani au trecut de la accidentul rutier în care Mario Iorgulescu a ucis un tânăr de 24 de ani și a fost prins beat și drogat la volan. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

FANATIK a dezvăluit calvarul prin care trece familia Iorgulescu și starea fizică și psihică precară a lui Mario, după accidentul grav în urma căruia a ucis un tânăr de 24 de ani.

A început procesul în care Mario Iorgulescu este acuzat de omor

După patru termene, instanța a decis să deschidă procesul împotriva lui Mario Iorgulescu. Fiul președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal ar putea face ani grei de închisoare.

ADVERTISEMENT

Avocații au cerut suspendarea procesului, în lipsa lui Mario Iorgulescu, aflat în Italia. Magistrații însă au dispus judecata în lipsă, prin videoconferință.

Mario Iorgulescu a fost prins beat și drogat la volan, însă acesta a încercat să pledeze pentru ucidere din culpă, în loc de „omor”, solicitare care a fost de asemenea respinsă.

ADVERTISEMENT

Fiul șefului LPF este de negăsit, deși se știe că e internat la o clinică din Brescia

Conform Libertatea, Mario Iorgulescu ar fi trebuit să fie deja audiat prin videoconferință, însă fiul milionarului este de negăsit.

Ba mai mult, patru martori au fost deja citați pentru următorul termen al procesului. Conform avocaților, Mario Iorgulescu nu a putut fi contactat nici măcar de ei.

ADVERTISEMENT

De la accidentul rutier provocat de Mario Iorgulescu au trecut deja trei ani, iar familia victimei speră că fiul lui Gino Iorgulescu va plăti în cele din urmă pentru ceea ce a făcut.

Mario Iorgulescu a fost căutat de instanța pentru a-și da acceptul cu privire la o evaluare psihiatrică la care trebuie să fie supus.

ADVERTISEMENT

Avocații lui Mario Iorgulescu au încercat să stabilească evaluarea psihiatrică în Italia. Instanța a respins cererea

Tribunalul București a respins cererea avocaților lui Mario Iorgulescu, iar acesta va trebui să vină în România pentru a fi evaluat psihiatric.

Instanța consideră că Mario Iorgulescu are discernământ și procurorul a respins cele două rapoarte medicale de care a ținut cont Curtea de Apel din Milano când a respins cererea de extrădare.

Părinții lui Mario Iorgulescu au depus la dosar o scrisoare medicală semnată de un specialist din Italia, pe nume Luigi Croce. Acesta „recomandă să nu se mai facă și să nu se mai insiste în efectuarea unei expertize”.

Când are loc următorul termen al procesului lui Mario Iorgulescu

Următorul termen al procesului lui Mario Iorgulescu va avea loc pe 21 septembrie, iar toți cei 12 martori vor fi reaudiați.

Avocații lui Mario Iorgulescu sunt Dan Lupașcu și Dominic Pop angajați de familia inculpatului, precum și un avocat din oficiu, asigurat de stat.

Întrebați de procuror dacă au discutat cu inculpatul, apărarea a răspuns: „Suntem în discuții permanente cu părinții inculpatului și de la ei am înțeles că Tribunalul din Brescia ar fi desemnat procurorul, care a trimis carabinierii la clinica unde este internat inculpatul.

Și carabinierii au avut acces? (n.r. vrea să știe judecătoare). Nu cunoaștem amănunte… am înțeles, tot de la părinți, că medicii se opun categoric audierii. De ce? Nu știu ce să vă spun. Asta am aflat din povestirea părinților, care nu au fost nici ei de față”.

ADVERTISEMENT