Fotbal intern

“Trică va reveni ca antrenor la CFR şi va rămîne mult timp”

Eugen Trică are ceva motive de bucurie. Cu toate că a plecat după doar cîteva meciuri petrecute pe banca echipei CFR, Paszkany îi face o promisiune fostului mijlocaş. "O altă problemă despre...
16.08.2013 | 14:37
Trica va reveni ca antrenor la CFR si va ramine mult timp

Eugen Trică are ceva motive de bucurie. Cu toate că a plecat după doar cîteva meciuri petrecute pe banca echipei CFR, Paszkany îi face o promisiune fostului mijlocaş. “O altă problemă despre care s-a vorbit mult este readucerea lui Eugen Trică la CFR. Un lucru este fără echivoc. Trică o să se întoarcă sigur la CFR, ca antrenor, şi probabil o să şi rămînă mult timp. Sper ca el să fie acel Ferguson din Gruia la care eu sper de mult timp… Am fost mulţumiţi de munca lui la CFR şi aşteptăm să-şi termine cursurile şi să fie în posesia licenţei PRO, pentru a putea antrena în prima divizie. El este un simbol al CFR-ului, este prietenul nostru şi ne bizuim în modul cel mai serios pe el în viitorul nu prea îndepărtat. Recunosc că am avut de gînd să-l readucem chiar mai repede, în staff-ul lui Petre Grigoraş…L-am şi întrebat pe noul antrenor dacă n-ar mai avea nevoie de un om, dar dînsul a preferat să rămînă numai Alin Minteuan, deoarece el cunoaşte mai bine echipa. Avînd pe lîngă Alin şi doi colaboratori mai vechi, nu ar mai fi avut ce să-i dea de făcut lui Eugen. Dar, repet, Eugen Trică o să revină sigur într-o zi la CFR Cluj!”, a punctat Paszkany. 

“În legătură cu prea desele schimbări de antrenori, pot spune doar atît. Personal am militat pentru rămînerea lor cît mai mult timp. Cei din club şi cei din anturajul clubului propuneau o schimbare la echipă, cînd treaba nu mergea (şi cum nu poţi schimba 25 de jucători, logic, pleacă antrenorul), dar eu, în speranţa că treaba se redresează, încercam să mai lungesc această perioadă…Aşa a fost şi cu Paulo Sergio, pe care l-am mai ţinut o lună după ce colaboratorii mei au propus rezilierea contractului. Deci nu se poate spune că n-am avut răbdare. Iar faptul că afirm pînă în ultima clipă că antrenorul ”nu pleacă” este un lucru logic. Noi decidem schimbarea, dar aceasta nu se poate face pe loc. Cel mai bun exemplu este Rednic, la meciul cu Viitorul Constanţa. Decizia a fost luată după excluderea jucătorilor portughezi, dar nu putea fi pusă imediat în practică deoarece aveam meci şi nu putea fi adus noul antrenor pînă atunci. Ce era să facem? Să spunem că Rednic nu mai este antrenor, dar pregăteşte următorul meci? Desigur nu puteam, aşa că l-am confirmat pe antrenor pentru acest meci şi după aceea am luat măsurile de rigoare”, a explicat patronul CFR-ului în aceeaşi scrisoare trimisă.

Tags: