Sport

„Tricolor“ pe făraş! Alexandru Cicâldău nu mai este dorit la Galatasaray. Câţi bani cer turcii pentru mijlocaşul român

Alexandru Cicâldău (25 de ani) este la un pas de plecarea de la Galatasaray. Mijlocașul central cu 25 de meciuri în echipa națională nu mai intră în planurile antrenorului Okan Buruk.
19.07.2022 | 18:06
Tricolor pe faras Alexandru Cicaldau nu mai este dorit la Galatasaray Cati bani cer turcii pentru mijlocasul roman
Alexandru Cicâldău este evaluat conform Transfermarkt la 7,5 milioane de euro. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

După ce despre Olimpiu Moruțan s-a scris în presa din Turcia că va fi împrumut la Sivasspor, Alexandru Cicâldău are și el șanse minime să mai continue la Galatasaray.

Alexandru Cicâldău, șanse foarte mici să mai rămână la Galatasaray

Alexandru Cicâldău mai are patru ani contract cu Galatasaray, însă presa din Turcia anunță că başcanii din conducerea clubului nu îl mai doresc pe jucătorul român.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, staff-ul fostei campioane a Turciei așteaptă oferte pe adresa clubului pentru jucătorul român.

Cicâldău nu ar mai avea loc la Galatasaray în urma campaniei de transferuri din această vară. În plus, „Cim-Bom” a promovat doi mijlocași de perspectivă de la echipa U19 a clubului, Baran Aksaka și Hamza Akman.

ADVERTISEMENT

Ba mai mult, pe postul lui Alex Cicâldău a mai fost adus și Sergio Oliveira de la FC Porto, pentru care turcii au plătit trei milioane de euro.

Cicâldău, nicio șansă să mai fie titular la Galatasaray

Galatasaray mai are în acest moment încă cinci jucători pe postul lui Alexandru Cicâldău: Oliveira, Berkan Kutlu, Aytac Kara, Atalay Babacan și Hamza Akman, dar pe aceeași poziție mai pot juca și Emre Akbaba, Baran Aksaka, Taylan Antalyali, Omer Bayram și chiar Olimpiu Moruțan.

ADVERTISEMENT

Turcii au plătit celor de la Universitatea Craiova nu mai puțin de 6,5 milioane de euro pentru transferul lui Alexandru Cicâldău.

În sezonul trecut, Cicâldău a fost extrem de criticat și mai degrabă a dezamăgit: 42 de meciuri, patru goluri și patru pase decisive.

ADVERTISEMENT

Turcii doresc să îl împrumute astfel pe fotbalistul român sau chiar să îl vândă. Cicâldău este evaluat pe Transfermarkt la 7,5 milioane de euro, o sumă pe care Galataray ar fi îndreptățită să o ceară.

Olimpiu Moruțan ar putea pleca și el de la Galatasaray

Antrenorul lui Galatasaray a recunoscut recent că în acest moment se negociază împrumutul lui Olimpiu Moruțan la Sivasspor.

Mijlocașul ofensiv a fost cumpărat de la FCSB pentru 4,1 milioane de euro la insistențele lui Fatih Terim, însă Moruțan va pleca de la Galatasaray după doar un sezon: „Moruțan e un fotbalist important pentru noi. O investiție. Trebuie să joace. Dacă joacă un an în altă parte, poate se va întoarce la Galatasaray mai puternic. Sivasspor e interesată de el. Negocierile continuă”, a declarat Okan Buruk.

Despre posibilul transfer a vorbit și Riza Calimbay, antrenorul celor de la Sivasspor: „Un jucător adevărat. Probabil nu a avut șansa sperată, posibil să nu se fi adaptat. La noi ar putea găsi ce nu a descoperit la Galatasaray. Va juca și în cupele europene, ceea ce e important pentru el. Sigur va dori să revină la Galatasaray mai tare”.

ADVERTISEMENT