Sport

“Tricolorele” au plecat în Slovenia pentru duelul din Billie Jean King Cup. Ce jucătoare fac parte din lot

Echipa de Billie Jean King Cup a României a plecat în Slovenia pentru duelul din calificările competiției. „Tricolorele” sunt optimiste înaintea confruntării.
09.04.2023 | 20:09
Tricolorele au plecat in Slovenia pentru duelul din Billie Jean King Cup Ce jucatoare fac parte din lot
Echipa României a plecat în Slovenia pentru duelul din Billie Jean King Cup. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Echipa României a plecat duminică, 9 aprilie, în Slovenia pentru duelul din calificările Billie Jean King Cup care se desfășoară în perioada 14-15 aprilie la Koper. Câștigătoarea confruntării se va califica la turneul final al competiției, care va avea loc în luna noiembrie a acestui an.

Echipa României a plecat în Slovenia pentru duelul din Billie Jean King Cup

Echipa României de tenis feminin a plecat duminică dimineața de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni spre Slovenia pentru duelul de pe zgura outdoor de la Koper în calificările pentru turneul final al competiției Billie Jean King Cup.

ADVERTISEMENT

Horia Tecău, căpitanul nejucător al României, le-a convocat pentru duelul cu slovenele pe Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Irina Bara, Anca Todoni și Monica Niculescu. Din delegația României vor face parte și antrenorii Daniel Dobre și Alina Tecșor-Cercel.

Cu o victorie în fața Sloveniei, România se va califica în premieră la turneul final al competiției Billie Jean King Cup (fostă Fed Cup). Singura întâlnire directă între cele două echipe a avut loc în 2000, iar Slovenia s-a impus categoric, scor 3-0, în Spania, la Murcia, în Grupa I a zonei Europa/Africa.

ADVERTISEMENT

Echipa României, optimistă înaintea duelului cu Slovenia din calificările Billie Jean King Cup

Horia Tecău a asigurat că echipa României va trata cu maximă seriozitate meciul cu Slovenia. „Este o întâlnire foarte, foarte importantă pentru noi, un meci de calificare pentru turneul final. Indiferent de adversar, indiferent de condiții, noi îl tratăm foarte serios.

Știu că atunci când ne facem noi treaba și fetele sunt bine din toate punctele de vedere, șă fie bucuroase, să fie mulțumite, să fie într-o formă fizică bună, pot produce un tenis bun și atunci am încredere că pot câștiga și exact asta ne dorim”, a declarat Horia Tecău.

ADVERTISEMENT

Totodată, Ana Bogdan (58 WTA) a precizat că se simte excelent, atunci când evoluează pentru România. Sportiva născută la Sinaia se așteaptă la un meci extrem de greu ținând cont de miza partidei. „O să fie o partidă interesantă, o partidă grea pentru că are o importanță foarte mare pentru fiecare dintre noi. De fiecare dată când mă duc să joc pentru România am o energie fantastică”, a spus și Ana Bogdan.

„Prima șansă e la noi”

Jaqueline Cristian (176 WTA), campioană la turneele ITF de la Trnava și Palmanova în luna martie, este convinsă că România are prima șansă în meciul cu Slovenia. „Suntem o echipă destul de solidă și unite între noi ca și jucătoare. Horia ne ajută foarte mult și comunicăm foarte bine. Eu una cred că prima șansă e la noi”, a mărturisit Jaqueline Cristian.

ADVERTISEMENT

„Este un meci greu, având în vedere că jucăm în deplasare. Avem un meci contra lui Zidansek, care este o jucătoare foarte, foarte bună pe zgură, având în vedere că a făcut acea semifinală la Roland Garros. La dublu avem foarte multe variante și sunt sigur că Horia va lua decizia cea mai bună care ne va ajuta să câștigăm”, a spus și Monica Niculescu.

„Văd o întâlnire destul de dificilă. Am înțeles de la coechipierele mele că jucătoarele slovene sunt experimentate și cred că vom avea cel mai greu meci contra lui Zidansek. Întâlnirea cu Slovenia poate fi câștigată”, au fost cuvintele Ancăi Todoni (707 WTA).

Irina Bara (195 WTA), ultima jucătoare din lotul României, va zbura de la Bogota direct în Slovenia. Eliminată în primul tur de la turneul columbian la simplu, sportiva din România s-a calificat până în semifinalele competiției de dublu alături de Sara Errani, unde au fost învinse de Khromacheva/Shymanovich, scor 3-6,6-3, 12-14.

Echipa Sloveniei pentru confruntarea cu România din Billie Jean King Cup

Prima rachetă a Sloveniei este Tamara Zidansek (110 WTA), fostă semifinalistă la Roland Garros în 2021. Următoarea pe listă este Kaja Juvan (123 WTA). Nina Potocnik, Pia Lovric şi Ela Nala Milic sunt celelalte jucătoare din echipa Sloveniei.

Andrej Krasavec este căpitanul nejucător al Sloveniei. La finalul anului trecut, echipa României a trecut categoric, scor 4-0 de Ungaria în play-off-ul Billie Jean King Cup. Grație victoriei de la Oradea, România joacă în calificările pentru turneul final al competiției cu Slovenia.

ADVERTISEMENT