Sport

“Tricolorele” vor să termine preliminariile pentru Campionatul European de handbal cu două victorii

29.05.2018 | 17:40
Tricolorele vor sa termine preliminariile pentru Campionatul European de handbal cu doua victorii
ADVERTISEMENT

Handbalistele pregătite de Martin Ambros se antrenează pentru ultimele două meciuri din campania de calificare la Campionatul European de handbal din Franța, din decembrie. “Tricolorele”, lidere în grupa din preliminarii, vor juca în deplasare cu ocupanta locului secund, Austria, la 31 mai, apoi, trei zile mai târziu, acasă, cu Portugalia, la Buzău.

Româncele trag tare pe final de sezon, dornice să-și asigure prezența la turneul final din Franța de pe primul loc al grupei. “Trebuie să muncim, nu contează că este duminică sau sărbătoare, suntem la datorie. A fost un sezon greu, mai avem o săptămână în care să fim concentrate la maximum. Abordăm la victorie meciurile, ne dorim să avem rezultate bune, trebuie neapărat să câștigăm cele două jocuri. Meciul din Austria e foarte greu, ne trebuie victoria să terminăm pe primul loc preliminariile”, a spus extrema de la CSM București, Aneta Udriștioiu.

ADVERTISEMENT

“Pe lângă energie, acest ultim capitol al sezonului vine din inimă, ne place să fim la lotul național și suntem fericite că terminăm sezonul împreună, sper cu două victorii. Sunt multe jucătoare noi, le primim cu bine, vrem să le ajutăm să se integreze, avem nevoie de toate. Lumea spune că n-ar trebui să avem emoții cu Austria, dar vedem ce a pățit Rusia… Ne dorim locul întâi în grupă! Nu îmi amintesc ultima dat când ne-am calificat la European de pe primul loc în preliminarii, mereu am avut adversari dificili. Acum trebuie să profităm că Rusia s-a încurcat în Austria și să câștigăm meciul”, a punctat și interul Eliza Buceschi.

Cristina Neagu, model pentru noile venite la națională

Ana Maria Țicu de la proaspăta deținătoare a Cupei EHF, SCM Craiova, convocată în premieră la lotul național,a recunoscut că de abia aștepta să-și reprezinte țara și să joace și să se antreneze alături Cristina Neagu, una dintre cele mai bune handbaliste de pe planetă.

ADVERTISEMENT

“Este o mare mândrie că sunt la lot, pentru asta joc, să-mi cânte imnul, să lupt pentru România. A fost un an frumos, obositor, dar pentru națională mai am energie. Am fos primită foarte bine de către fete, avem o echipă frumoasă, sperăm să facem jocuri bune. Sunt fericită că joc alături de Cristina Neagu este o motivație să ne dorim să ajungen sus, ca ea”, a spus Ana Maria Țicu.

Bilete pentru ultimul meci din preliminarii la Campionatul European de handbal

Ultimul meci din grupa de calificare pentru Campionatul European de Handbal Feminin, România – Portugalia, se joacă duminică, 3 iunie, de la ora 18:30, în Sala Sporturilor Romeo Iamandi din Buzău și va fi transmis în direct de Televiziunea Română. Biletele sunt puse în vânzare în rețeaua Bilete.ro, pe site-ul FRH și, în săptămâna evenimentului, la casele de bilete ale sălii, în limita biletelor disponibile. Copiii cu vârsta de până la 7 ani beneficiază de intrare gratuită și vor ocupa același scaun cu adultul însoțitor.

ADVERTISEMENT

Federația Română de Handbal anunță suporterii că la acest meci, sala este prevăzută cu facilități pentru persoanele cu dizabilități. Persoanele care necesită asistență sau un astfel de bilet sunt rugate să contacteze federația, pe adresa de mail și să specifice numele, datele de contact (email, număr de telefon) și datele de contact ale însoțitorului, dacă acest lucru este necesar, până la data de 31 mai. Pe site-ul FRH se găsesc detalii și în ceea ce privește procedura de acreditare a jurnaliștilor care doresc să participe la meciul de la Buzău.