Fotbal intern

”Tricolorii”, aduși cu picioarele pe pământ înainte de Euro U21 2021: ”Prea multe laude nu fac bine”

23.03.2021 | 23:11
Tricolorii adusi cu picioarele pe pamant inainte de Euro U21 2021 Prea multe laude nu fac bine
ADVERTISEMENT

Fostul internațional Ioan Ovidiu Sabău s-a arătat circumspect înainte de începerea Euro U21 2021 și consideră că ”tricolorii” nu ar trebui să fie lăudați excesiv.

Selecționerul Adrian Mutu crede că tricolorii au toate șansele să aibă succes la meciurile pe care le vor juca în Ungaria, contra reprezentativelor similare ale Olandei, Ungariei și Germaniei.

ADVERTISEMENT

Olanda U21 este primul adversar al României U21 la Euro 2021, meci care se va juca miercuri, de la ora 22:00. FANATIK îţi prezintă cinci lucruri inedite despre primii adversari ai tricolorilor de la turneul final din Ungaria şi Slovenia.

Ioan Ovidiu Sabău, semnal de alarmă pentru tricolori înainte de Euro U21 2021

Jucătorii naționalei de tineret au plecat extrem de încrezători în Ungaria, acolo unde vor juca meciurile din faza grupelor de la Campionatul European, dar Ioan Ovidiu Sabău consideră că acest entuziasm nu este justificat.

ADVERTISEMENT

”Văd că toți sunt foarte optimiști. Asta știi cum e… să nu te demobilizeze și, fiind foarte tineri, să nu aibă prea mare încredere, că nici asta nu face bine. E o generație la fel de talentată ca cea de la Campionatul European din Italia. Trebuie să fie echilibrați, că la vârsta asta… prea multe laude, prea multă încredere nu fac bine”, a declarat Sabău despre ”tricolori” înainte de Euro U21 2021.

”Trebuie să fii și realist, dacă nu muncești mult, dacă nu joci pentru echipă, nu alergi mai mult decât adversarul… Totuși, adversarii au alt ritm, joacă în campionate cu altă valoare, decât campionatul nostru”, a mai spus Ioan Ovidiu Sabău pentru prosport.ro.

ADVERTISEMENT

Sabău consideră că nu există comparație între campionatul nostru și cel al adversarelor

”Adrian Mutu are capacitatea și experiența, dar nu întotdeauna se potrivesc lucrurile. Numai să ne gândim dacă noi am face un campionat tot la fel de bun și eficient…

Nu putem spune că suntem o echipă atât de puternică în Europa. Noi venim dintr-un campionat modest, cu mici excepții, în comparație cu echipele din grupa noastră. Noi nu ne putem compara cu nicio țară”, a încheiat Sabău.

ADVERTISEMENT

Selecționerul echipei naționalei de tineret a României, Adrian Mutu, le-a transmis un mesaj războinic jucătorilor săi înaintea meciului cu Olanda, primul din faza grupelor de la Euro U21, care se va disputa miercuri, 24 martie, de la ora 22:00.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,96 este cota pentru ”peste 1,5 goluri ân repriza a doua” la meciul România U21-Olanda U21. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT