Fotbal intern

„Tricolorii”, atacați din toate părțile: „Avem pretenții mult prea mari!”

13.10.2020 | 21:46
Tricolorii atacati din toate partile Avem pretentii mult prea mari
ADVERTISEMENT

Dorin Goian, unul dintre cei mai buni fundași centrali din fotbalul românesc, dar și al echipei naționale, a vorbit foarte sincer despre meciul pierdut de România cu 0-4 în fața Norvegiei.

Dorin Goian a antrenat Foresta Suceava, dar a fost demis din cauza problemelor cauzate de pandemia de coronavirus. El e de părere că rezultatul din Norvegia nu este deloc întâmplător, dacă aruncăm o simplă privire la cât s-a investit în fotbalul românesc în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

În urmă cu nu mulți ani, România avea două echipe în grupele Champions League și încă patru în Cupa UEFA, iar acum doar CFR Cluj mai ține steagul sus în Europa League.

Dorin Goian: ,,Vreți să jucăm ca Franța? E imposibil, ne îmbătăm cu apă rece!”

Dorin Goian, ca de obicei, spune lucrurilor pe nume și îi readuce cu picioarele pe pământ pe toți cei care sperau ca echipa națională să practice un joc ofensiv și modern: ,,Nu e niciun fel de surpriză. Avem pretenții mult prea mari”.

ADVERTISEMENT

Dorin Goian a făcut o radiografie rapidă și simplă a naționalei, care nu mai are jucători titulari la echipe bune din străinătate, iar campionatul intern este mult sub nivelul vremurilor în care fundașul central evolua la Steaua și făcea unul dintre cele mai tari cupluri de fundași centrali cu Sorin Ghionea: ,,Nu vedeți cum ne prezentăm? Campionatul este slab, iar jucătorii nu evoluează la echipele din afară”, a declarat Dorin Goian.

Situația de la Foresta Suceava, de unde a fost dat afară din cauza problemelor financiare cauzate de pandemia de coronavirus este grăitoare: ,,Culegem roadele a tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani. Nu s-a investit”, a mai spus Dorin Goian, la Realitatea Sportivă”.

ADVERTISEMENT

Dorin Goian: ,,Când România pierde, criticile vin din orice direcție

Fostul fundaș central al naționalei a recunoscut că nici pe timpul său, la națională nu curgea doar lapte și miere, ba chiar criticile erau poate la fel de multe și virulente: ,,Și în perioada mea au fost momente mai puțin bune. Când România pierde, criticile vin din orice direcție. Noi, românii, la asta ne pricepem”, a mai explicat Goian.

Referitor la meciul cu Austria din Liga Națiunilor, care se va disputa la Ploiești, Dorin Goian este destul de optimist și speră că fostul său coleg de la Steaua, Mirel Rădoi, va reuși un reviriment: ,,Sunt sigur că vom aborda cu mai mare încredere meciul cu Austria. Ăștia suntem, cu ăștia defilăm”.

ADVERTISEMENT

Goian e de părere că orice calificare cu echipa națională, precum a fost cea de la EURO 2016 sau EURO 2008, este o mare performanță și ar trebui să le apreciem mult mai mult, pentru că vor veni din ce în ce mai rar: ,,Pentru orice calificare trebuie să ne bucurăm maxim. Trebuie să fie o mare sărbătoare, raportat la ce vremuri trăim”, a concluzionat Goian.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,88 este cota pentru ”1x” la meciul România-Austria. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT