Fotbal international

Tricolorii au ajuns la Oslo. Norvegia nu a mai pierdut de cinci meciuri cu România

06.06.2019 | 09:26
Tricolorii au ajuns la Oslo Norvegia nu a mai pierdut de cinci meciuri cu Romania

Tricolorii mari au ajuns la Oslo, acolo unde vineri, 7 iunie, cu începere de la ora 21:45 România va da replica Norvegiei în al treilea meci din grupa preliminară pentru turneul final al CE 2020. Obiectivul clar este clasarea pe locul 2, Spania fiind marea favorită a grupei, în fața României, Suediei și Norvegiei, echipele Maltei și Insulelor Faroe necontând în această ecuație.

Tricolorii au ajuns la Oslo pentru meciul cu Norvegia din preliminariile CE 2020

România trebuie să învingă sau în cel mai rău caz să scoată măcar un rezultat de egalitate la Oslo, după ce a început campania cu stângul, eșec cu 2-1 în Suedia, urmat de o victorie logică acasă în fața faroezilor cu 4-1. Norvegia a cedat și ea în prima partidă, dar a murit frumos, 1-2 pe terenul marii favorite Spania, ibericii marcând în minutul 72 golul victoriei din penalty. Meciul doi a fost un adevărat thriller, derbyul nordic acasă cu Suedia, cu gazdele în avantaj de 2-o, apoi întoarcere fenomenală de scor 2-3 și egalare miraculoasă Norvegia în al șaptelea minut de prelungiri! Un 3-3, să recunoaștem, bun pentru noi.

Norvegia a fost ani buni un adversar facil pentru tricolori, dar în ultimele cinci confruntări nu am mai reușit să ne impunem. La norvegieni a crescut mult calitatea jocului prin faptul că în echipa națională, de la John Carew încoace, au apărut tot mai mulți jucători de culoare, slavi sau maghrebieni, născuți pe teritoriul acestei țări sau care au dobândit cetățenia și astfel gradul de tehnicitate a crescut foarte mult.

Tricolori la Oslo. Ianis Hagi extrem de optimist, face semnul victoriei

Cicâldău rămas acasă, Ionuț Radu și Ianis Hagi au făcut deplasarea

România merge la Oslo cu un lot foarte tânăr, dar din care lipsește mijlocașul Craiovei, Alexandru Cicâldău, lăsat la dispoziție de Cosmin Contra omologului său de la tineret, Mirel Rădoi, pentru pregătirea finală în vederea participării acestei reprezentative la turneul final al Euro din Italia. Alți jucători susceptibili de a merge la Euro U 21, căpitanul echipei, portarul Ionuț Radu și Ianis Hagi, au făcut deplasarea cu echipa mare, la Oslo. Alexandru Cicâldău se află în recuperare după o problemă musculară și s-a decis că este mai bine să nu riște.

Tricolori la Oslo. George Țucudean a luat lângă el un viitor fotbalist de la Ruginoasa

Împreună cu echipa națională, la inițiativa FRF, au urcat în avion și un grup de 15 copii din Ruginoasa, care sunt câștigătorii ultimei ediții a Cupei Satelor. Ei vor asista la meci și vor încuraja echipa din tribunele stadionului Ullevaal, iar jucătorii au făcut o grămadă de poze cu copiii care speră să le poată călca pe urme.