Fotbal intern

Tricolorii au ajuns la Podgorica. Voie bună înainte de Muntenegru – România. Foto

18.11.2018 | 22:48
Tricolorii au ajuns la Podgorica Voie buna inainte de Muntenegru  Romania Foto

Echipa națională a României a aterizat duminică seara la Podgorica, acolo unde marți, de la ora 21:45, va disputa partida cu Muntenegru, ultimul din acest sezon al grupelor Ligii Națiunilor. Chiar dacă avem șanse mici să mai câștigăm grupa, ocuparea locului 2 rămâne un obiectiv important pentru băieții lui Cosmin Contra. 

Tricolorii au ajuns la Podgorica

În Muntenegru, tricolorii au dat peste o vreme ceva mai bună decât la București: 9 grade Celsius. Jucătorii și întreg staff-ul echipei naționale au fost extrem de relaxați și zâmbitori pe durata celor 75 de minute de zbor. Colegi la Sparta Praga, Chipciu și Stanciu au fost colegi de locuri și în avion, în timp ce Florin Niță, cel de-al treilea om din lotul echipei din Cehia, a preferat să stea lângă fostul său coleg de la FCSB, ajuns între timp la PAOK, Alin Toșca. Puștii au avut locul lor, Ianis Hagi și Răzvan Marin depănând amintiri din perioada petrecută la Viitorul.

Vezi imaginile în galeria foto de mai sus! (sursa foto: facebook-echipa națională de fotbal a României)

Voie bună înainte de Muntenegru – România

Ne trebuie victoria în Muntenegru pentru a primi o șansă în plus de calificare la EURO 2020. Dacă măcar una dintre câștigătoarele de grupă din Liga C se vor califica și prin preliminariile clasice programate anul viitor, atunci locul său va fi luată de cea mai bună echipă care s-a clasat pe locul 2. Putem ajunge într-un play-off format din patru echipe, la finalul căruia câștigătoare merge la EURO.

În același timp, cele trei puncte ne sunt necesare pentru a rămâne în urna a treia valorică la tragerea la sorți pentru preliminariile clasice. În caz contrar, vom ajunge în cea de-a patra urnă valorică, iar misiunea noastră la calificare se va complica înzecit.

România a avut o prestație excelentă în compania Lituaniei, pe care a învins-o cu 3-0 într-un meci jucat fără spectatori la Ploiești. A fost debutul lui Ianis Hagi la prima reprezentativă, la 35 de ani distanță de la debutul tatălui său la echipa națională.