Sport

„Tricolorii” au rămas cu un gust amar după ratarea calificării: ”Din păcate, atât am putut”

Aventura echipei naționale a României la Jocurile Olimpice s-a oprit, miercuri, pe Domul din Sapporo, după trei meciuri în care ”tricolorii” nu au reușit să înscrie.
28.07.2021 | 14:14
Tricolorii au ramas cu un gust amar dupa ratarea calificarii Din pacate atat am putut
ADVERTISEMENT

Trei meciuri, 4 puncte care nu ne-au folosit la nimic și nici un gol marcat la turneul olimpic. Statistica tristă a naționale României a fost completată, miercuri, de un joc fără prea multe idei în fața Noii Zeelande.

”Tricolorii” lui Mirel Rădoi încheie grupa B a turneului olimpic pe locul 3, la egalitate de puncte cu Noua Zeelandă, ocupanta locului 2, dar cu un golaveraj net inferior.

ADVERTISEMENT

România a făcut cel mai bun meci de la JO, dar a fost prea târziu

”Tricolorii” și-au jucat șansa, au arătat mult mai bine decât în precedenta partidă, 0-4 cu Coreea de Sud. Optimiști peste măsură înaintea acestui meci, jucătorii lui Mirel Rădoi au prestat cel mai bun fotbal la actuala ediție a Jocurilor Olimpice, dar nu au reușit să-și depășească condiția.

”Nu este o dezamăgire eliminarea, dar e un gust amar. Psihic am fost foarte bine pregătiți pentru acest meci, cred că s-a văzut, am dat tot ce a putut, dar asta e. Și ei sunt fotbaliști, au jucat foarte bine, atât a putut.

ADVERTISEMENT

Suntem o națiune valoroasă, dar trebui e să schimbăm câte ceva în mentalitatea noastră. Dacă am fi jucat și celelalte meciuri precum cel de azi, eram calificați. Ne pare rău, am venit aici să ne batem pentru o medalie.

Ar fi fost o zi extraordinară după succesele de la canotaj. Rămânem cu amintirea acestui turneu, cu meciurile acestea, cu jucătorii pe care i-am întâlnit”, a declarat Robert Ghiță, imediat după meciul cu Noua Zeelandă.

ADVERTISEMENT

”Poate că au avut și noroc, pentru că la capul lui Marin i-a rămas mingea între picioare portarului. Asta e, noi știm cât am luptat, cât am muncit ca să ajungem aici.

A fost un turneu frumos, ne-am bucurat de el, ne-am bucurat de fotbal, dar din păcate atât am putut. Nu cred că au fost mai buni decât noi, dar și golaverajul a contat”, a completat Mihai Aioani

ADVERTISEMENT

România, la fel ca Germania

Turneul olimpic de fotbal a fost unul al surprizelor încă din prima zi, când s-au înregistrat câteva rezultate echivalente cu ”mici cutremure” în fotbalul internațional.

În ultima zi din faza grupelor, la fel ca și România, Germania nu a obținut victoria de care avea nevoie în meciul cu Coasta de Fildeș și nemții părăsesc competiția cu același număr de puncte, 4, ca și ”tricolorii”.

Nici naționalele Franței și a Argentinei nu vor avea meciuri ușoare în utlima etapă din grupe și sunt la un pas să părăsească turneul ma repede decât și-au propus.

ADVERTISEMENT