Fotbal intern

„Tricolorii” Craiovei cred în calificarea la Mondialul din Qatar: „Vom arăta bine în preliminarii!”

08.12.2020 | 13:59
Tricolorii Craiovei cred in calificarea la Mondialul din Qatar Vom arata bine in preliminarii
„Tricolorii” Craiovei, primele reacții după aflarea grupei din preliminariile Cupei Mondiale. sursă: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

„Tricolorii” din lotul Universității Craiova, Nicușor Bancu și Alexandru Cicâldău, au oferit primele reacții după ce au aflat ce adversari vor înfrunta în preliminariile Cupei Mondiale din Qatar.

Aflați în febra meciului cu Gaz Metan Mediaș, jucătorii au aflat după joc cu cine vor da piept în cursa spre Mondiale. Au recunoscut că este o grupă dificilă, dar vor face tot posibilul să o ducă pe România la turneul final ce va avea loc în Qatar.

ADVERTISEMENT

Germania este „colosul” din grupa J, acolo unde se mai află reprezentativa țării noastre, care a venit urna a doua valorică, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein.

„Tricolorii” Universității Craiova au oferit primele reacții după ce au văzut adversarele din grupa din preliminariile Cupei Mondiale din Qatar

Participarea la o Cupă Mondială rămâne marele vis al românilor. Ultima dată am fost prezenți în 1998, iar „tricolorii” actuali sunt conștienți că trebuie să o ducă pe România acolo unde a fost odinioară. Misiunea nu va fi deloc ușoară, având în vedere că suntem în grupă cu naționala Germaniei, dar și cu Islanda, reprezentativă care ne-a eliminat din semifinala play-off-ului pentru calificarea la Campionatul European din 2020.

ADVERTISEMENT

„Nu am apucat să văd adversarii, am fost ocupat cu meciul. (N.r. reporterul îi spune adversarii) Da, ce să zic, Germania pleacă favorită în această grupă, dar suntem și noi o echipă foarte bună și sperăm să facem o figură frumoasă. Cu Islanda va fi o revanșă, bineînțeles. Ne gândim cu toții să câștigăm meciurile pentru a merge mai departe. Ne dorim să mergem la Campionatul Mondial, dar mai este mult până la acel moment,” a declarat Nicușor Bancu, căpitanul Universității Craiova și omul care poate acoperi banda stângă a defensivei în viitoarele preliminarii.

Alexandru Cicâldău a aflat și el de la reporterii prezenți la stadion peste cine va da în grupă: „Nu am avut când să văd grup, abia am terminat meciul. Eu zic că o să facem o figură frumoasă, dar mai este până atunci.

ADVERTISEMENT

De ce să nu putem merge alături de Germania la turneul final? Suntem încrezători și vom arăta bine în preliminarii,” a spus „decarul” Științei. „Cic” avea doar un an în momentul când „Generația de Aur” participa la ultimul Mondial.

Cum se aleg echipele care vor participa la Mondialul din 2022

Preliminariile pentru Cupa Mondială vor începe în luna martie 2021 și se vor încheia în noiembrie același an. Prima clasată din fiecare grupă, zece al număr, va merge direct în Qatar, iar ocupantele locurilor doi vor avea o nouă rundă de bătălii. Celor zece reprezentative li se vor alătura și cele mai bune două echipe care au câștigat grupele din care au făcut parte în Liga Națiunilor, iar toate formațiile vor fi împărțite în trei grupe de play-off.

ADVERTISEMENT

Câștigătoarele acestor grupe vor merge direct la Mondial. De asemenea, vor fi două semifinale, cu o singură manșă, locul de disputare fiind pe terenul celei mai bine clasate echipe de pe locul doi din fiecare grupă, iar finala se va disputa pe un teren care va fi decis prin tragere la sorți.

ADVERTISEMENT