Fotbal intern

”Tricolorii”, readuși cu picioarele pe pământ de un fost internațional: ”Dacă nu era Niță, Germania ne dădea tocăniță”

30.03.2021 | 12:50
Tricolorii readusi cu picioarele pe pamant de un fost international Daca nu era Nita Germania ne dadea tocanita
ADVERTISEMENT

Eșecul la limită, scor 0-1, în fața Germaniei este unul mincinos în opinia unui fost internațional al României. Acesta a decretat, sec, că fără Niță în poartă, ”Tricolorii” ar fi fost călcați în picioare.

Viorel Moldovan, care are 70 de meciuri pentru România și 25 de goluri marcate în tricoul primei reprezentative, a concluzionat că fotbaliștii ”tricolori” nu a avut o atitudine corectă în meciul contra Germaniei.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Viorel Moldovan a evidențiat declarațiile ”exagerate” de după eșecul în fața liderului din grupa J a preliminariilor pentru Cupa Mondială de anul viitor.

Singurul evidențiat al lui Viorel Moldovan este portarul Florin Niță

Nemții au deschis repede scorul împotriva României, în minutul 16, prin Gnabry. Ulterior și-au creat numeroase oportunități de a înscrie, dar Florin Niță a făcut meciul carierei și a scos tot.

ADVERTISEMENT

”Nu vreau să supăr pe nimeni, dar, vai!, ce diferență. Ce nivel au! Când rup ritmul…despre ce vorbim? Goretzka alerga cu 2-3 în spate. Alt nivel, altă structură, altă filosofie. Clasă! 

Văd anumite comentarii nerealiste, că nu e diferență mare. Măi, oameni buni, opriți-vă, analizați-vă! Felicitări și bravo lui Niță. Dacă nu era Niță, Germania ne dădea tocăniță”, a spus fostul atacant, la Look Sport.

ADVERTISEMENT

Îndeamnă la decență

Viorel Moldovan a mai spus că anumite declarații ale jucătorilor și oficialilor din staff-ul echipei naționale nu își aveau rostul. Pe de altă parte, fostul internațional laudă noua filozofie pe care Mirel Rădoi încearcă să o implementeze.

”Asta e problema românului, crede că e rupt din stele, că le ştie pe toate, că e miezul. Nu ne putem compara cu Germania în momentul de faţă, avem nivelul nostru şi suntem pe un drum bun.

ADVERTISEMENT

O generaţie interesantă, un selecţioner care vrea să schimbe filosofie. Îşi asumă anumite riscuri, dar diferenţa e enormă. Până la urmă e un super rezultat! Era un super super rezultat dacă obţineam un punct. E diferenţă, trebuie să recunoaştem”, a adăugat Moldove, pentru sursa menționată.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,25 este cota pentru „Armenia marchează în repriza a doua” la meciul Armenia – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT