Sport

”Tricolorii”, start perfect în preliminariile lui Euro 2024. Ce s-a întâmplat ultima dată când România a reușit o astfel de performanță

”Tricolorii” lui Edi Iordănescu nu au strălucit cu Andorra și au ”tremurat” cu Belarus, dar s-au impus cu 2-0 și 2-1 și încep campania cu șase puncte.
29.03.2023 | 00:21
Tricolorii start perfect in preliminariile lui Euro 2024 Ce sa intamplat ultima data cand Romania a reusit o astfel de performanta
”Tricolorii”, start perfect în preliminariile lui Euro 2023. Ce s-a întâmplat ultima dată când România a reușit o astfel de performanță. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România s-a impus cu Belarus, 2-1, pe Arena Națională, și și-a atins obiectivul stabilit pentru startul campaniei preliminariilor Euro 2024. Va aborda meciurile din iunie, programate în deplasare, în Kosovo și Elveția, având 6 puncte în cont.

”Tricolorii”, punctaj maxim după primele două meciuri. Pot repeta istoria din preliminariile Euro 2000?

România a debutat în actuala campanie cu un 2-0 în Andorra. O victorie ”scurtă” raportat la valoarea adversarului, mai ales că gazdele au evoluat mai bine de jumătate de oră în 10.

ADVERTISEMENT

Cu Belarus, ”tricolorii” s-au desprins rapid la 2-0, cu două reușite în tot atâtea minute. Și, probabil, cum adversarul cedase, 0-5, cu Elveția, fanii au așteptat un galop de sănătate.

Acesta nu avea să vină însă. Tricolorii au controlat şi restul reprizei, reuşind să îşi creeze ocazii până la pauză prin Man şi Moruţan, dar n-au mai înscris.

ADVERTISEMENT

Iar în partea secundă, după o transversală a lui Alibec, în finalul de joc ”tricolorii” au măcinat în gol. Mai mult, oaspeții au redus din handicap, cu o super-reușită, cu puțin înainte de epuizarea timpului regulamentar.

Iar în minutele de prelungiri au fost emoții după ce un jucător al oaspeților a căzut în suprafața de pedeapsă. Din fericire nu a fost vreo infracțiune și jocul a continuat. Iar România s-a impus cu 2-1, bifând al doilea succes din actuala campanie.

ADVERTISEMENT

Este primul start de campanie cu două succese după preliminariile pentru Mondialele din 2014. Atunci când începeam cu 2-0 în Estonia și un 4-0 cu Andorra la București. Mai mult, o reușeam și pe a treia, 1-0 în Turcia.

Însă ”tricolorii” nu au făcut față și Olandei, care a câștigat grupa, mergând la Mondiale. România a jucat un baraj cu Grecia, și avea să fie eliminată de eleni.

ADVERTISEMENT

În preliminariile pentru Campionatul European însă, statistica ne este favorabilă. Începeam cu 6 puncte, după 7-0 cu Liechtenstein, și 1-0 în Portugalia, campania pentru Euro 2000.

Și aveam să ajungem la turneul final. Mai mult, aveam să ieșim din grupe, după acel memorabil 3-2 contra Angliei, fiind eliminați ulterior, în ”sferturi”, de Italia.

ADVERTISEMENT