Sport

”Tricolorii”, start perfect în preliminariile lui Euro 2024. Ce s-a întâmplat ultima dată când România a reușit o astfel de performanță

”Tricolorii” lui Edi Iordănescu nu au strălucit cu Andorra și au ”tremurat” cu Belarus, dar s-au impus cu 2-0 și 2-1 și încep campania cu șase puncte.
29.03.2023 | 00:21
Tricolorii start perfect in preliminariile lui Euro 2024 Ce sa intamplat ultima data cand Romania a reusit o astfel de performanta
”Tricolorii”, start perfect în preliminariile lui Euro 2023. Ce s-a întâmplat ultima dată când România a reușit o astfel de performanță. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România s-a impus cu Belarus, 2-1, pe Arena Națională, și și-a atins obiectivul stabilit pentru startul campaniei preliminariilor Euro 2024. Va aborda meciurile din iunie, programate în deplasare, în Kosovo și Elveția, având 6 puncte în cont.

”Tricolorii”, punctaj maxim după primele două meciuri. Pot repeta istoria din preliminariile Euro 2000?

România a debutat în actuala campanie cu un 2-0 în Andorra. O victorie ”scurtă” raportat la valoarea adversarului, mai ales că gazdele au evoluat mai bine de jumătate de oră în 10.

ADVERTISEMENT

Cu Belarus, ”tricolorii” s-au desprins rapid la 2-0, cu două reușite în tot atâtea minute. Și, probabil, cum adversarul cedase, 0-5, cu Elveția, fanii au așteptat un galop de sănătate.

Acesta nu avea să vină însă. Tricolorii au controlat şi restul reprizei, reuşind să îşi creeze ocazii până la pauză prin Man şi Moruţan, dar n-au mai înscris.

ADVERTISEMENT

Iar în partea secundă, după o transversală a lui Alibec, în finalul de joc ”tricolorii” au măcinat în gol. Mai mult, oaspeții au redus din handicap, cu o super-reușită, cu puțin înainte de epuizarea timpului regulamentar.

Iar în minutele de prelungiri au fost emoții după ce un jucător al oaspeților a căzut în suprafața de pedeapsă. Din fericire nu a fost vreo infracțiune și jocul a continuat. Iar România s-a impus cu 2-1, bifând al doilea succes din actuala campanie.

ADVERTISEMENT

Este primul start de campanie cu două succese după preliminariile pentru Mondialele din 2014. Atunci când începeam cu 2-0 în Estonia și un 4-0 cu Andorra la București. Mai mult, o reușeam și pe a treia, 1-0 în Turcia.

Însă ”tricolorii” nu au făcut față și Olandei, care a câștigat grupa, mergând la Mondiale. România a jucat un baraj cu Grecia, și avea să fie eliminată de eleni.

ADVERTISEMENT

În preliminariile pentru Campionatul European însă, statistica ne este favorabilă. Începeam cu 6 puncte, după 7-0 cu Liechtenstein, și 1-0 în Portugalia, campania pentru Euro 2000.

ADVERTISEMENT

Și aveam să ajungem la turneul final. Mai mult, aveam să ieșim din grupe, după acel memorabil 3-2 contra Angliei, fiind eliminați ulterior, în ”sferturi”, de Italia.

Un student român la Cambridge a cercetat cine sunt politicienii și partidele care...
Un student român la Cambridge a cercetat cine sunt politicienii și partidele care au atacat oamenii vulnerabili ca să mobilizeze electoratul
”Împușcați-l! Omorâți-l!” Un fost fotbalist în Liga 1 a dat nas în nas...
”Împușcați-l! Omorâți-l!” Un fost fotbalist în Liga 1 a dat nas în nas cu atacatorul care a rănit cu sânge rece 4 copii FOTO
Litoralul pentru toţi. Turiştii lasă la restaurante banii economisiţi la cazare. Cât costă...
Litoralul pentru toţi. Turiştii lasă la restaurante banii economisiţi la cazare. Cât costă o apă în Mamaia
Ana Muntean a făcut anunţul! Decizia surprinzătoare a femeii prinse la hotel cu...
Ana Muntean a făcut anunţul! Decizia surprinzătoare a femeii prinse la hotel cu Ciprian Marica
Adio, America Express! Anunț surpriză din partea Antenei 1
Adio, America Express! Anunț surpriză din partea Antenei 1
Uber se schimbă radical. Compania anunță investiții majore și modificări neașteptate
Uber se schimbă radical. Compania anunță investiții majore și modificări neașteptate
O fetiță de un an a fost găsită moartă într-o mașină, după ce...
O fetiță de un an a fost găsită moartă într-o mașină, după ce tatăl ei a uitat să o lase la creșă
Reacția oficială a Poliției în cazul morții creatorului de modă Stephen Pelger
Reacția oficială a Poliției în cazul morții creatorului de modă Stephen Pelger
Despărțire-șoc în showbiz! Delia și-a părăsit partenerul, după ce a fost ÎNȘELATĂ în...
Despărțire-șoc în showbiz! Delia și-a părăsit partenerul, după ce a fost ÎNȘELATĂ în mod repetat. „Ne-am bălăcărit, ne-am certat”
Fostul soț al Angelei Similea a rupt tăcerea: Toti cei cu care s-a...
Fostul soț al Angelei Similea a rupt tăcerea: Toti cei cu care s-a culcat erau casatoriti. S-a culcat si cu Piersic, si cu nasul nostru. Acuzațiile fostului soț
Anunț de ULTIMĂ ORĂ despre starea de sănătate a actriței Shannen Doherty
Anunț de ULTIMĂ ORĂ despre starea de sănătate a actriței Shannen Doherty
Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu DOSARELE DE...
Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu DOSARELE DE PENSIE: Imediat vom începe
Cum te cheamă? Află din ce zonă a României provine numele tău de...
Cum te cheamă? Află din ce zonă a României provine numele tău de familie?