Sport

”Tricolorii” U23 au plecat în Spania. Încă un jucător ratează stagiul de pregătire

Nicolae Dică a condus, joi, primul antrenament al naționalei U23. Doar 15 jucători au fost prezenți la prima acțiune sub comanda lui Dică.
31.05.2021 | 19:30
Tricolorii U23 au plecat in Spania Inca un jucator rateaza stagiul de pregatire
ADVERTISEMENT
31-05-2021
16:31

Portarul Răzvan Sava nu mai vine la lot din motive personale

Portarul Răzvan Sava, legitimat la AC Torino, nu se va mai prezenta la lot din motive personale. Acesta trebuia să se prezinte direct în cantonamentul din Spania.

Conform frf.ro, Sava este al cincilea jucător care devine indisponibil, după Claudiu Petrila, Radu Drăguşin, Andrei Chindriş şi Alexandru Dobre. De asemenea, Alexandru Paşcanu acuză şi el probleme de sănătate, însă se va prezenta la convocare, urmând să fie examinat de staff-ul medical.

În această după-amiază, selecţionata U23 a României a decolat spre Spania. ”Tricolorii” vor ateriza la Malaga, iar apoi după un drum cu autocarul vor ajunge la Marbella, acolo unde se vor pregăti până pe 9 iunie.

În perioada 31 mai – 9 iunie ”tricolorii mici” vor efectua un stagiu de pregătire în Spania, unde au programate și două meciuri test, cu reprezentativele similare ale Mexicului și Australiei.

Naționala României va participa în această vară la Jocurile Olimpice de la Tokyo grație accederii în semifinalele Campionatului European U21 din 2019.

ADVERTISEMENT

Trei dintre jucătorii convocați nu vor merge în Spania

Federația Română de Fotbal a anunțat că trei dintre fotbaliștii convocați pentru cantonamentul din Spania nu vor mai face deplasarea cu lotul naționalei U23.

Este vorba despre Andrei Chindriş şi Alexandru Dobre care au acuzat probleme medicale şi de Radu Drăguşin, acesta din urmă absentând din motive personale.

ADVERTISEMENT

În locul lor au primit telegrame de convocare Andrei Raţiu, de la Villarreal, acesta urmând să se alăture lotului direct în cantonamentul din Spania, la fel ca și Alexandru Măţan, de la Columbus Crew, Alex Paşcanu, de la Ponferradina şi Răzvan Sava, de la Torino, se arată într-un comunicat al FRF.

La primul antrenament condus de Nicolae Dică au fost prezenți: M. Popa, Cr. Manea, R. Boboc, R. Grigore, V. Costache, A. Ciobanu, G. Ganea, Dr. Nedelcu, Oct. Popescu, Ov. Perianu, D. Miculescu, M. Velisar, M. Marin, Șt. Baiaram și Al. Cîmpanu.

ADVERTISEMENT

Nedelcu, de la FCSB, Costache și Manea de la CFR s-au prezentat și ei la Centrul de Pregătire da au avut un program diferit de antrenament.

Când sunt programate meciurile cu Mexic și Australia

Cele două meciuri test e care naționala U23 le va disputa în cantonamentul din Spania sunt programate în 5 iunie, cel cu Mexic, respectiv în 8 iunie cu Australia și fac parte din programul de pregătire în vederea participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

ADVERTISEMENT

”Tricolorii” au participat ultima oară la turneul olimpic de fotbal tocmai în 1964, tot în Japonia. Ediția din acest an a JO va fi doar a patra la care România va participa cu echipa de fotbal, după cele din 1924 (Paris), 1952 (Helsinki) şi 1964 (Tokyo).

România va debuta la turneul olimpic de fotbal în data de 22 iulie când va înfrunta reprezentativa statului Honduras. Al doilea meci al tricolorilor se va juca pe 25 iulie, contra Coreei de Sud, iar pe 28 iulie ”tricolorii” vor înfrunta selecționata olimpică a Noii Zeelande.

Primele două clasate se califică în sferturile de finală (31 iulie), semifinalele vor avea loc pe 3 august, iar finala pe 7 august. Dacă va trece de grupe, România va înfrunta în sferturi locul 1 sau 2 din Grupa A, din care fac parte Japonia, Africa de Sud, Mexic și Franța.

ADVERTISEMENT